Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bătrâna Doamnă pierde în derby-ul din play-out: FC Botoşani-UTA 1-0

UTA a pierdut în această seară cu 1-0 partida disputată în compania celor de la FC Botoşani. A fost de fapt derby-ul din play-out, FC Botoşani aflându-se pe primul loc în clasament, iar UTA pe locul al doilea. După un meci cu două şuturi pe cadrul porţii, unul pentru fiecare echipă, gazdele de la Botoşani reuşesc să se impună la limită în faţa unei echipe a Aradului slăbită de accidentări, care nu a prea reuşit să arate ca... o echipă unită.

Bătrâna Doamnă pierde în derby-ul din play-out: FC Botoşani-UTA 1-0
Comentează 1

După o primă repriză în care ambele echipe au avut un ritm bun, UTA a intrat la pauză cu un handicap de un gol, în urma unui gol încasat în minutul 7. Jaja reuşeşte să deschidă scorul rapid pe fondul presiunii puse de echipa gazdă. Roman trimite în spate, iar Jaja trage din 14 metri. Balonul este atins atât de Benga, cât şi de Erico şi îl face pe Iacob să îngenuncheze, atât la propriu, cât şi la figurat. În minutul 12, arădenii au avut o ocazie bună de a egala. Ocazie imensă pentru UTA. Ubbink bate o lovitură de la colţ, Benga trimite spre poartă, mingea ajunge la Mitică Cardoso care reia cu capul din patru metri, dar nu nimereşte cadrul porţii. În minutul 21, Florin Iacob face o gafă mare, dar din fericire aceasta rămâne fără urmări. Portarul Bătrânei Doamne îi pasează direct lui Enriko Papa, dar albanezul nu profită, iar tabela rămâne neschimbată. În minutul 36 însă este rândul UTA-ei să se apropie periculos. Ubbink pasează în spatele apărării, Otele urmărește mingea, dar portarul Pap iese la marginea suprafeţei de pedeapsă şi respinge.

UTA caută egalarea, dar... nu se regăseşte

UTA începe slab şi a doua repriză, dar nici botoşănenii nu au prea strălucit, meciul pierzându-şi din ritm. Prima faza care merită amintită are loc abia în minutul 57, când gazdele cer o lovitură de la 11 metri, dar centralul lasă jocul să continue. Asta, după ce Batha îl deposedează decisiv în careu pe Roman II. Un minut mai târziu, Vukcevic centrează bine, Cardoso care era liber reia cu capul, dar mingea trece mult peste poartă.

În minutul 72, Badea face o dublă schimbare, Shlyakov și Fl. Matei intrând în locul lui Baravykas și Vorobjovas, iar jocul UTA-ei se înviorează puţin. În minutul 78, căpitanul Ubbink trimite peste apărarea Botoşaniului, dar Mitică Cardoso reia pe lângă poartă, din apropierea careului mic. Câteva minute mai târziu, antrenorul arădenilor încearcă să schimbe şi mai mult jocul unei echipe aflate în căutarea egalării şi îi scoate din teren pe Miculescu şi Cadoso, pentru a le face loc lui Pătlăgică şi Laukzemis. UTA atacă, dar golul egalării se lasă aşteptat. Gazdele trag de timp şi fragmentează jocul. În minutul 88, Bătrâna Doamnă are o lovitură liberă de la 20 de metri, dar Matei trage slab. UTA beneficiază de o nouă lovitură liberă în primul minut de prelungiri. Ubbink trage cu efect, dar portarul Pap este la post.

Care au fost echipele trimise pe teren

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Marius Croitoru, respectiv Ionuţ Badea.

FC Botoșani: Pap – Braun, Haruț, Șeroni, Țigănașu – Papa, Dican, Tîrcoveanu (Florescu) – Mailat (Fili), Roman II (Grubac), Jaja (Tisdell). Rezerve: M. Contra – Dragu, D. Croitoru, Petkovski, Florescu, Mateus, Tisdell, Fili, Grubac.

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas (Shlyakov) – Ubbink, Batha, Vorobjovas (Matei) – Miculescu (Pătlăgică), Cardoso (Laukzemis), Otele. Rezerve: Balauru – Pătlăgică, Dima, Shlyakov, Hrezdac, Cibi, Mercioiu, Laukzemis, Fl. Matei.

Partida a fost arbitrată de Ionuț Coza (la centru) George Neacșu și Bogdan Gheorghe (la cele două tuşe), arbitru de rezervă fiind Robert Avram. În ceea ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost Ioan Toma Costin (FRF) şi Ion Craiu (LPF).

Foto: Arhiva

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite