Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UTA – Rapid 0-2, iar Bătrâna Doamnă pierde teren în lupta pentru primele poziții ale clasamentului (FOTO)

Bătrâna Doamnă se îndepărteză tot mai mult de prima poziție a clasamentului din play-out. După meciul de astăzi, jucat pe o vreme ploioasă, în faţa tribunelor pline de pe stadionul propriu, pierdut în fața Rapidului cu 2-0, arădenii rămân deocamdată pe poziția a patra, cu 26 de puncte, în timp ce echipa antrenată de Adi Mutu își păstrează primul loc, acumulând 32 de puncte.

UTA – Rapid 0-2, iar Bătrâna Doamnă pierde teren în lupta pentru primele poziții ale clasamentului (FOTO)
Comentează 1

UTA a început mai bine, iar ocaziile nu au întârziat să apară. Încă din minutul 7, Miculescu ratează o ocazie uriașă. Otele trece în viteză pe lângă Belu-Iordache, pătrunde pe stânga și centrează în fața porții, pe jos, balonul ajunge la decarul UTA-ei, dar acesta reia puțin pe lângă poartă. A fost cea mai mare ocazie a primei reprize. În minutul 10, după o centrare din corner, Otele prelungește pe spate, Benga și Erico se încurcă unul pe altul, iar rapidiștii scapă cu fața curată. În minutul 24, Bătrâna Doamnă trece din nou pe lângă deschiderea scorului, dar Otele nu reușește să finalizeze. Cardoso îi pasează, dar nigerianul alunecă în momentul voleului, balonul sare la Ubbink, apoi ajunge din nou la Otele, însă acesta îl pierde. Oaspeții punctează și ei la capitolul ocazii abia în minutul 34, când Carnat îi trimite lui Belu-Iordache, în fața porții, acesta lovește mingea, dar Iacob respinge în fața lui Vojts. În prima repriză ar mai fi de remarcat contraatacul lui Vukcevic, care a centrat în careu, însă nici Otele, nici Cardoso nu ajung la  mingea care trece prin fața porții.

Repriza a doua, echipe schimbate total

Cele două echipe se întorc de la cabine parcă schimbate total. Rapidiștii sunt mult determinați, dau dovadă de mai mult sânge rece, în timp ce jucătorii Bătrânei Doamne par neinspirați și uneori depășiți de situație.

Repriza secundă începe cum nu se poate mai prost pentru arădeni. Rapidul deschide scorul încă din minutul 46. Rareș Ilie centrează în careu, iar Alex Ioniță sare de lângă Shlyakov și  înscrie cu capul. Imediat, partida a fost întreruptă din cauza fumigenelor aruncate de suporterii Bătrânei Doamne. În minutul 59, UTA ar fi putut egala, după ce Ubbink pasează în careu pentru Shlyakov, acesta rămâne singur cu portarul, dar Horațiu Moldovan iese și blochează. Faza continuă, dar Batha trage peste poartă. Patru minute mai târziu, este rândul jucătorilor Rapidului să se apropie periculos. Carnat ajunge în careu, Benga intervine însă la timp și reușește să respingă când rapidistul se pregătea să tragă la poartă. A venit însă minutul 75, când giuleștenii înscriu din nou. Kait intră în careul lui Iacob, îi pasează în spate lui Rareș Ilie, care înscrie.

Partida se încheie din păcate cu victoria Rapidului, care obține prima victorie la Arad după 20 de ani. Este a cincea victorie din cinci meciuri după venirea lui Adrian Mutu pe banca tehnică.

Echipele trimise pe teren

Dar să vedem care au fost echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Ionuț Badea, respectiv Adrian Mutu.

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Shlyakov – Ubbink (Matei), Batha, Vorobjovas (Dangubic) – Cardoso, Miculescu, Otele (Laukzemis). Rezerve: Balauru – Pătlăgică, Dima, Medjimorec, Baravykas, Hrezdac, Matei, Dangubic, Laukzemis.

Rapid: Moldovan – Belu Iordache, Săpunaru, Grigore, Junior Morais – Kait, Ioniță (Dandea), Albu – Carnat, Vojtus (Marzouk), R.Ilie (Pănoiu). Rezerve: Drăghia – Acuna, Dandea, Bazza, Demci, Pănoiu, Bălan, Stahl, Marzouk.

Partida a fost arbitrată de Iulian Călin (la centru), Radu Ghinguleac și Daniel Mitruți (la cele două tușe), arbitru de rezervă fiind Kovacs Szabolcs.

În ceea ce-i privește pe observatori, aceștia au fost: Ioan Mironaș (LPF) și Adrian Comănescu (FRF).

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (59)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite