Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bătrâna Doamnă  face egal în Bănie şi nu prea reuşeşte să spele ruşinea din meciul cu Dinamo: FC U Craiova 1948 – UTA 1-1

UTA face egal în Bănie, terminând la egalitatea partida disputată cu FC U Craiova 1948. Un nou meci fără victorie, Bătrâna Doamnă nereuşind să spele prea mult ruşinea din partida cu Dinamo, când n-a reuşit să bată o echipă în derivă, care a terminat meciul cu doi jucători în minus.

 Bătrâna Doamnă  face egal în Bănie şi nu prea reuşeşte să spele ruşinea din meciul cu Dinamo: FC U Craiova 1948 – UTA 1-1
Comentează 0

UTA a jucat astăzi la Craiova, în compania celor de la FC U Craiova 1948. Aflată până la începutul acestui meci pe locul al X-lea, cu 33 de puncte, Bătrâna Doamnă s-a confruntat cu ocupanta poziţiei a XIII-a, FC U Craiova 1948 reuşind să acumuleze până în etapa a XXVII-a 26 de puncte. La finalul jocului, ambele echipe au obţinut câte un punct şi urcă provizoriu un loc.

După o primă repriză bună, cele două echipe au intrat la pauză fără să reuşească să modifice scorul de pe tabelă. A fost 0-0, dar atât jucătorii UTA-ei, cât şi cei ai gazdelor şi-au creat ocazii.

Craiova lui Mititelu a început mai bine, până în minutul 4 având deja două ocazii de gol. În minutul 2, Bauza trimite până la Compagno, care lasă pentru Baeten. Acesta trage la poarta, dar Florin Iacob este la post. Două minute mai târziu, este rândul lui Bălan să vină la finalizare, dar trage pe lângă poartă. Încet-încet UTA echilibrează partida şi începe să se apropie la rândul său periculos de poarta lui Robert Popa. În minutul 16,  Miculescu protejează bine mingea în careu, îi pasează lui Dangubic, care șutează din careu, dar balonul trece puțin pe lângă cadrul porţii. În minutul 20, Otele pătrunde în careu, șutează puternic, însă portarul oltenilor intervine. Patru minute mai târziu, Miculescu trage din afara careului, dar Popa reține fără probleme. Craiovenii nu se lasă şi în minutul 33 au şi ei o ocazie bună de a înscrie. Baeten centrează, Bălan sare, loveşte cu capul, dar Iacob respinge.
 

Ambele combatante înscriu, iar meciul se termină la egalitate

Dacă în prima repriză gazdele au primele ocazii de a marca, în debutul reprizei secunde arădenii sunt mai aproape de gol. În minutul 49, Miculescu îi trimite lui Isac, însă tânărul jucător al UTA-ei trage pe direcţia portarului juveţilor, care se opune deschiderii scorului. În minutul următor Asamoah trage puternic la cealaltă poartă, dar Iacob reține. Avea să vină însă minutul 56, când Compagno marchează în poarta arădeană ca la antrenament. Baeten execută o lovitură de colţ, apărătorii UTA-ei sunt visători, îl scapă pe Compagno, care  se înalţă puţin şi loveşte puternic cu capul. Badea încearcă să schimbe puţin jocul, îl scoate pe Miculescu pentru a-i face loc lui Ongaro, iar mutarea se va dovedi în cele din urmă inspirată. În minutele 65 şi 66 arădenii au două ocazii, dar nu reuşesc să concretizeze nimic. La prima fază, Ubbink trage cu pământul de la marginea careului. Robert Popa respinge. În minutul următor, Ubbink bate o lovitură de colţ, dar Batha se înalţă şi trimite cu capul în bară. Antrenorul UTA-ei decide să facă alte două schimbări. Îi scoate pe  Isac și Otele şi îi introduce pe Mercioiu și Vorobjovas, care nu reuşesc să schimbe în bine jocul. Pe final, Batha îi lasă locul lui Laukzemis, însă şi acesta joacă în nota echipei.

De remarcat ar mai fi un gol anulat în dreptul UTA-ei, în minutul 86. Ubbink trimite în poartă, cu un şut frumos din afara careului, dar arbitrul fluierase un fault în atac. În minutul 90+1, canadianul Ongaro salvează UTA de la o înfrângere care părea sigură. Trage din interiorul careului lui Popa şi face 1-1.

Echipele trimise pe teren

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Nicolo Napoli, respectiv Ionuţ Badea.

FC U Craiova 1948: R. Popa – Negru (Paramatti), Kovacic, Diallo, Bușu – Baeten, Asamoah (Marquet), Van Durmen – Bauza (Sidibe) – Compagno, C. Bălan. Pe bancă: Mogoșanu – Paramatti, D. Albu, Blidar, V. Pop, C. Albu, Marquet, Ondaan, Sidibe.

UTA: Iacob – Vukcevic, Medjimorec, Benga, Baravykas – Batha (Laukzemis), Ubbink, Isac (Mercioiu) – Otele (Vorobjovas), Miculescu (Ongaro), Dangubic. Pe bancă: Balauru – Dima, Pătlăgică, Mercioiu, Laukzemis, Vorobjovas, Ongaro, Hrezdac.

Partida de la Craiova a fost arbitrată de Viorel Cojocaru (la centru), Ferencz Tunyogi, Marius Marchidanu (la cele două tuşe), arbitru de rezervă fiind Andrei Moroiță. În ceea ce priveşte observatorii, aceştia au fost: Adrian Comănescu (FRF) şi Ion Cățoi (LPF).

Foto: Arhiva

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite