Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pomană de Paştele Morţilor pentru juveţii lui Mititelu, care câştigă în urma unei greşeli uriaşe de arbitraj: FC U Craiova 1948 – UTA 1-0

Scăpată de emoţiile barajului în urma jocului rezultatelor, UTA s-a deplasat astăzi la Craiova pentru a da piept cu FC U Craiova 1948, echipă care avea şi ea nevoie de un punct pentru a nu fi depăşită de Chindia, echipă care ocupă ultimul loc de baraj în clasamentul din play-out. Oltenii primesc însă, de Paştele Morilor, toate cele trei puncte ca pomană din partea arbitrului Sorin Costreie, care judecă invers o fază, dictează eronat o lovitură liberă pentru gazde care înscriu şi o depăşesc pe UTA în clasament. Astfel, la finalul etapei a VII-a din play-out, Bătrâna Doamnă rămâne cu 29 de puncte şi coboară pe poziţia a V-a, în timp ce Craiova lui Mititelu urcă pe locul al IV-lea, cu 31 de puncte acumulate.

Pomană de Paştele Morţilor pentru juveţii lui Mititelu, care câştigă în urma unei greşeli uriaşe de arbitraj: FC U Craiova 1948 – UTA 1-0
Comentează 0

Primul minut vine cu o gafă în apărare comisă de Batha şi cu accidentarea lui Iacob, care a fost înlocuit cu Balauru. Astfel, Batha pasează greşit, însă Iacob iese bine și degajează din fața lui Compagno, se accidentează însă şi este înlocuit în minutul 4. Echipa antrenată de Nicolo Napoli are o nouă ocazie în minutul 14. Gazdele execută un corner, Asamoah reia pe spațiul porții, dar Balauru salvează în ultimul moment o minge care vine la firul ierbii. În minutul 22, e rândul UTA-ei să fie periculoasă. Ubbink îi trimite lui Otele, nigerianul scapă singur cu portarul Robert Popa, care intervine foarte bine și respinge. Cinci minute mai târziu, Vukcevic intră în careu dinspre dreapta, centrează pentru Otele, dar acesta din urmă lovește slab cu capul. În minutul 33, acelaşi Otele scapă singur cu Robert Popa, dar portarul de 19 ani al oltenilor intervine foarte bine şi respinge. Arădenii au o nouă ocazie în minutul 45+3, când Ubbink șutează din voleu, Popa respinge în bară, apoi parează din nou șutul căpitanului UTA-ei.

Costreie le dă oltenilor de pomană

Bătrâna Doamnă începe cum nu se poate mai prost repriza secundă. Juveţii au o ocazie în minutul 46, când Compagno trage din voleu pe centrul porții lui Dragoş Balauru. Două minute mai târziu, poartarul nostru este faultat clar în apropierea careului, fiind călcat grosolan pe gleznă de Juan Bauza, însă arbitrul Sorin Costreie are ORBUL GĂINILOR şi dictează lovitură liberă pentru olteni şi îi dă galben lui Balauru. Astfel, primind această pomană din partea centralului, reuşesc să înscrie în minutul 49. Baeten execută lovitura liberă, iar Kovacic, care era nemarcat, reia în stânga lui Balauru.

În minutul 61, arădenii ar fi putut egala prin David Miculescu, care ratează nepermis de la câţiva metri de poarta adversă, trimiţând peste. În minutul 80, Ionuţ Badea face o schimbare curajoasă şi trimite în teren un puşti de 16 ani, Rareș Mihai Pop, care intră în locul vedetei David Miculescu. Patru minute mai târziu, debutantul Rareș Mihai Pop se află şi el la un pas de egalare, dar trimite din voleu peste poarta lui Popa. În minutul 86, Otele scapă singur şi se apropie periculos de poarta Craiovei, dar Popa iese și respinge. În minutul 90+4, Costreie, îi refuză UTA-ei o lovitură de pedeapsă, în urma unei intrări a lui Kovacic care îl faultează pe Otele. Dar având în vedere maniera de arbitraj, ar fi fost greu de crezut că Bătrâna Doamnă va primi şansa de a egala chiar din partea celui care făcut-o să primească un gol nemeritat.

Echipele trimise pe teren

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Nicolo Napoli, respectiv Ionuț Badea.

FC U Craiova 1948: R. Popa – Negru, D. Kovacic, Paramatti, Huyghebaert – Asamoah (Marquet), V. Achim (D. Albu) – Baeten (Pop), Bauza, Van Durmen – Compagno. Rezerve: Mogoșanu – Bușu, V. Pop, D. Albu, Marquet, Ondaan, Sidibe, A. Albu, Cl. Bălan.

UTA: Fl. Iacob (Balauru) – Vukcevic, Benga, Medjimorec, Shlyakov – Ubbink (Dangubic), Batha, Vorobjovas (Isac) – Miculescu (R. Pop), Laukzemis (Matei), Otele. Rezerve: Balauru – Baravykas, Pătlăgică, Dima, Hrezdac, Isac, Dangubic, Fl. Matei, R. Pop.

Partida a fost antrenată de Sorin Costreie (la centru), Vladimir Urzică și Ionuț Bobe (la cele două tuşe), arbitru de rezervă fiind Bogdan Dumitrache. În ceea ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost Eduard Dumitrescu (FRF) şi Marian Ivan (LPF).

Sursa foto: playsport.ro

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite