Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bătrâna Doamnă îşi ia în sfârşit fără emoţii punctele de acasă: UTA-Academica Clinceni 2-0 (FOTO)

Niciun meci nu este câştigat înainte ca arbitrul să fluiere finalul jocului, indiferent de numele adversarului. UTA s-a convins de acest lucru pe propria piele în ultimele partide. În această seară putem spune însă că Ionuţ Badea a reuşit să-şi mobilizeze bine jucătorii, chiar dacă a jucat în compania lanternei roşii, Academica Clinceni, iar partida nu a fost un galop de sănătate. Cu un gol înscris în prima repriză de Miculescu şi unul în repriza secundă de Ubbink, arădenii îşi trec în cont toate punctele puse în joc şi urcă provizoriu pe poziţia a VIII-a a clasamentului, cu 37 de puncte, la cinci lungimi de ultimul loc de play-off, ocupat de Farul Constanţa.

Bătrâna Doamnă îşi ia în sfârşit fără emoţii punctele de acasă: UTA-Academica Clinceni 2-0 (FOTO)
Comentează 0

De remarcat că în primele minute ale partidei peluza galeriei UTA-ei a fost goală, ultraşii protestând împotriva a ceea ce numesc ei abuzurile Jandarmeriei Timişoara.

Bătrâna Doamnă şi-a făcut uşor meciul încă de la început, punând stăpânire pe joc, fără să întâmpine o opoziţie prea serioasă din partea jucătorilor de la Clinceni. Prima fază interesantă pentru UTA apare în minutul 3, când o centrare a lui Miculescu este respinsă în corner de Cătălin Ion. În minutul 11, arădenii se apropie periculos, Vukcevic centrează de pe dreapta, iar Ongaro reia cu capul pe lângă poarta lui Ureche Minutul 13 vine cu o nouă ocazie pentru UTA. Otele centrează, Isac îi trimite lui Miculescu, dar golgheterul Bătrânei Doamne trimite peste poartă. În minutul 15 însă decarul arădean nu va mai rata. Erico prelungește cu capul o minge venită din corner, iar Miculescu se înalţă uşor şi înscrie tot cu capul, din apropierea porţii adverse. Era 1-0, un scor care avea să le dea încredere jucătorilor UTA-ei.  Aceştia iau cu asalt poarta apărată de Ureche. În minutul 30, William de Amorim pasează greșit, canadianul Ongaro interceptează și trage din afara careului, dar mingea este reţinută de portar. Minutul 34 vine cu o nouă ocazie pentru UTA. Ubbink șutează din afara careului, însă acelaşi Ureche reține. În minutul 42, Ongaro se află şi el la un pas de gol. Ubbink pasează, dar Ureche iese și reține de la picioarele canadianului. În ceea ce-i priveşte pe oaspeţi, ar fi de remarcat doar o singură fază, cea din minutul 23. Robert Ion execută o lovitură de la colţ, balonul e deviat până la Cătălin Ion. Acesta  preia, șutează din întoarcere, dar portarul Florin Iacob reține de pe linia porții.

Ubbink înscrie pentru 2-0 şi securizează victoria arădenilor

Deşi în prima parte a reprizei secunde oaspeţii păreau că echilibrează jocul, reuşind să se apropie de câteva ori periculos de poarta lui Iacob, tot jucătorii Bătrânei Doamne au fost cei care au înscris, prin căpitanul Ubbink. Era minutul 83, când Otele combină cu Dangubic, mingea sare la olandez. Acesta trage de la marginea careului și marchează frumos. Ar mai fi de remarcat ocaziile Bătrânei Doamne din minutele 64, când Ubbink centrează, iar Ureche culege mingea de pe capul lui Miculescu; 78, când Ubbink șutează de la marginea careului, Ureche respinge până la Isac, care trage tare, dar îl nimerește pe Florică, în loc să nimerească cadrul porţii; şi minutul 80, când Ubbink centrează, iar Erico reia cu capul pe lângă poarta lui Ureche. În dreptul Academicii ar fi de notat o singură ocazie, cea din minutul 60. Dumitrache trage bine, de la marginea careului, Iacob respinge până la Robert Ion, care driblează și pierde mingea. Nu trebuie uitat nici faptul că în minutul 82 la oaspeţi a intrat Melniciuc, un tânăr atacant arădean de perspectivă, component al Naţionalei U 17, care poate ar trebui să intre în atenţia conducătorilor UTA-ei, în condiţiile în care atacanţii Bătrânei Doamne dau rateuri pe bandă rulantă.

Echipele trimise pe teren

Dar să vedem care au fost echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Ionuţ Badea, respectiv Constantin Giurescu.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, C. Dima, Shlyakov – Ubbink, Vorobjovas, Isac – Miculescu (Cardoso), Ongaro (Dangbic), Otele (Baravykas). Rezerve: Balauru, Baravykas, Pătlăgică, Laukzemis, Dangbic, Mercioiu, Hrezdac, Cardoso, Cibi.

Academica: Ureche – Rufati (Melniciuc), Tsvetkov, C. Ion (A. Dima) – Mboko, Vrdoljak, Alghoul, Holzmann – de Amorim (Florică), Plazibat (Dumitrache), R. Ion. Rezerve: Bolboașă – P. Cmovs, Gogov, Florică, Iana, Dumitrache, I. Ștefan, Melniciuc, A. Dima.

Partida a fost arbitrată de Rareș Vidican (la centru); Raul Ghiciulescu  şi Doru Zamfir (la cele două tuşe), arbitru de rezervă fiind Viorel Flueran. În ceea ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost Zoltan Szekely (FRF) şi Octavian Goga (LPF).

Galerie foto (61)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite