Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

E OFICIAL: consilierii municipali au votat reducerea programului parcărilor cu plată; cine va avea parcare gratuită şi ce alte modificări au fost aduse regulamentului

Acord politic pentru votarea proiectului de hotărâre cu privire la modificarea regulamentului parcărilor cu plată din municipiu: proiectul iniţiat de primarul Călin Bibarţ a fost modificat prin mai multe amendamente depuse de iniţiator, care au inclus însă şi solicitările venite din partea consilierilor USR-PLUS, care ulterior şi-au retras proiectul iniţiat pe această temă. Astfel, proiectul primarului a fost votat de 22 de consilieri, în timp ce unul nu a participat la vot, pentru a nu intra în incompatibilitate.

E OFICIAL: consilierii municipali au votat reducerea programului parcărilor cu plată; cine va avea parcare gratuită şi ce alte modificări au fost aduse regulamentului
Comentează 0

Încă de la începutul discuţiilor cu privire la acest subiect, primarul Călin Bibarţ a ţinut să sublinieze că din punctul său de vedere regulamentul este încă perfectibil. „Au fost discuţii cu privire la acest regulament, perfectibil şi în acest moment, au fost propuneri pe care le-am prins într-un amendament”, a spus primarul.

Se plăteşte de luni până vineri, între orele 8-17

Dar care sunt modificările aduse regulamentului? În primul rând, programul parcărilor cu plată a fost redus în toate cele trei zone, A, B şi C, de acum înainte, tarifele urmând să fie încasate doar între orele 8-17, pe întreaga perioadă a anului. De asemenea, parcarea situată pe strada Pădurii, în zona Obor, va funcţiona în regim de parcare cu plată, de luni până vineri între orele 8-17, iar duminica între orele 8-14. Astfel, în afara programului stabilit, sâmbăta şi duminica, când sunt sărbători legale şi cu ocazia unor sărbători special mediatizate de autoritatea publică locală, cum sunt Zilele Aradului, parcarea va fi gratuită. O altă modificare face ca persoanele cu dizabilităţi, încadrate în grad de handicap, veteranii de război, precum şi văduvele acestora, beneficiarii Decretului Lege 118/1990, inclusiv soţul, soţia şi copiii acestora să beneficieze de gratuitate pentru ocuparea locurilor de parcare cu plată, dar numai pentru o singură maşină. Şoferii în cauză trebuie însă să afişeze la loc vizibil legitimaţia de parcare gratuită, eliberată de Serviciul Parcări şi Ridicări Vehicule.

Rău – platnicii, şi fără loc de parcare, şi puşi la plată

Mai trebuie spus că s-a redefinit şi noţiunea de loc de parcare cu plată: „Parcările cu plată sunt spaţiile special amenajate, delimitate prin marcaje faţă de marginea părţii carosabile a drumului şi semnalizate prin indicatoare, destinate parcării autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mică de trei tone.” Referindu-se la parcările de reşedinţă, în amendament se arată că „locul de parcare poate fi atribuit participantului la licitaţia pentru locul respectiv care a oferit penultimul preţ, la penultimul relocul de parcare poate fi atribuit participantului la licitaţia pentru locul respectiv care a oferit penultimul preţ, la penultimul preţ licitat, cu acordul acestuia. În situaţia în care acest particiant nu doreşte locul respectiv, locul acestuia se va atribui conform art. 5 alin (3).” De asemenea, s-a mai stabilit că neplata până la 1 martie duce la rezilierea contractului, respectiv la pierderea locului de parcare, dar cu obligaţia chiriaşului de a achita contravaloarea chiriei pentru lunile ianuarie şi februarie, inclusiv penalităţile aferente.

Ce se întâmplă cu parcările de reşedinţă când se fac lucrări

În încheiere mai trebuie spus că pe perioada executării lucrărilor de utilitate publică, contractul de închiriere a locului de parcare de reşedinţă, câştigat prin licitaţie sau atribuit direct se suspendă, urmând ca pentru perioada desfăşurării lucrărilor, executantul să plătească contravaloarea preţului mediu pentru zona respectivă, pentru câte locuri dezafectează provizoriu.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite