Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă și-a predat mandatul de primar într-o ședință CLM festivă, organizată la Filarmonică

Aradul are începând de astăzi un nou primar. Este vorba despre Călin Bibarț. Asta, în condițiile în care Gheorghe Falcă, proaspăt ales europarlamentar, și-a predat mandatul, în cadrul unei ședințe festive organizate la Filarmonică, ședință la care au luat parte numeroși invitați.  

Gheorghe Falcă și-a predat mandatul de primar într-o ședință CLM festivă, organizată la Filarmonică
Comentează 2

Primul punct pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi a fost alegerea unui primar interimar. Având în vedere că Partidul Național Liberal, care are majoritate în Consiliul Local Municipal, l-a desemnat pe viceprimarul Călin Bibarț, acesta a fost ales fără emoții. În mod formal, propunerea a fost făcută de celălalt viceprimar, Levente Bognar, iar cei 16 consilieri prezenți (având în vedere că mulți aleși PSD au lipsit, fiind ocupați cu congresul partidului) au votat pentru, după cum tot 16 voturi a întrunit și propunerea făcută de PNL, prin vocea Patriciei Dinga, pentru funcția de viceprimar, lăsată vacantă de Bibarț. Astfel, tot de astăzi, municipiul are un nou viceprimar, actorul Ionel Bulbuc, fostul director al Centrului de Cultură Județean Arad. „Mulțumesc tuturor celor care m-au votat, dar și colegilor consilieri care nu au putut fi prezenți și nu m-au votat, pentru că unanimitățile sunt periculoase. [...] Tot timpul am spus că inteligența, IQ-ul reprezintă un lucru pe care îl primești de la Dumnezeu, dar amabilitatea este strict alegerea noastră. Vă rog să luați ca motto al mandatului meu de primar amabilitarea și bunăvoința [...] Preiau acum acest mandat de primar de la domnul Falcă și vă promit că voi încerca să obțin un rezultat bun, pentru ca echipa să fie câștigătoare și Aradul să fie câștigător. Și vor fi, și echipa, și Aradul”, a spus părintre altele Călin Bibarț, primarul interimar al Aradului.  

La rândul său, viceprimarul interimar Ionel Bulbuc afirma că în urmă cu trei ani, când a participat la proiectul „Trei pentru Arad”, nici nu se gândea că va ajunge să ocupe funcția de viceprimar. „Am mare încredere că împreună cu domnul Bibarț și cu domnul Bognar vom continua proiectele începute de domnul Falcă și vom realiza altele noi”, a spus Bulbuc.

În discursul pe care l-a rostit, viceprimarul Levente Bognar, omul cu cea mai mare experiență la vârf în administrația arădeană, a vorbit despre corectitudine și respectul reciproc, acestea fiind constantele colaborării sale, timp de 15 ani cu fostul primar Gheorghe Falcă.  „Acum 15 ani am început să administrăm împreună acest oraș. Tot timpul ne-am bazat pe corectitudine și respect reciproc. Tot timpul, s-au respectat lucrurile cu privire la care ne-am înțeles. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru municipiu și vă rog să ne sprijiniți în continuare și de la Bruxelles”, a ținut să spună Bognar.

„Vă mulțumesc și iubesc acest oraș”

În continuare, deși în program era prevăzut ca fostul primar să prezinte un raport privind starea economică, socială și de mediu a municipiului Arad, Falcă a ales să vorbească despre omul Gheorghe Falcă, despre copilărie, adolescență, anii de școală, despre facultate, perioda Revoluției, despre prima vizită pe care a făcut-o la Strasbourg, în 1994, (când ministru de externe era tot Teodor Meleșcanu), spunând că de pe atunci și-a ales un loc acolo, în Parlamentul European, loc pe care îl va ocupa acum, după alegerile din 26 mai. Era pregătit un raport al Muncipiului Arad, dar în urmă cu două zile am avut o întâlnire cu aparatul din Primărie şi atunci am vorbit mai mult despre Gheorghe Falcă. În momentul în care am discutat mai mult cu oamenii în sală, mulţi mi-au spus, de ce nu-aţi povestit aceste lucruri mai devreme... Primul vot a venit în anul 2004 şi îi mulţumesc acestui oraş care m-a primit cu braţele deschise. După zece ani de la venirea în Arad, să ajungi primar este o mare bucurie dar şi o imensă responsabilitate, dar era dovada că oraşul îşi dorea o schimbare. Ea s-a realizat în cei 15 ani de mandat. Voi fi același om, cu același mesaj. Vă mulțumesc și iubesc acest oraș, a afirmat în încheierea evenimentului Gheorghe Falcă.  

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite