Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SAMSUNG ar putea câştiga mai mulţi bani dacă modelele iPhone X ale APPLE au succes, în detrimentul celor ale propriului brand

Samsung ar putea câştiga cu 4 miliarde de dolari mai mult din componentele furnizate pentru iPhone X decât din cele pe care le fabrică pentru telefoanele Galaxy S8, potrivit unei analize realizate de Counterpoint Technology Market Research pentru The Wall Street Journal, citată de Investopedia.

SAMSUNG ar putea câştiga mai mulţi bani dacă modelele iPhone X ale APPLE au succes, în detrimentul celor ale propriului brand
Comentează 0

Cele 4 miliarde de dolari sunt aşteptate să intre în conturile companiei la 20 de luni după începerea vânzării iPhone X, stabilită în jurul datei de 3 noiembrie, perioadă în care Apple vinde cele mai multe dispozitive după lansare, potrivit Investopedia.

Counterpoint estimează că Apple va vinde 130 de milioane de telefoane iPhone X, ceea ce înseamnă că Samsung va câştiga 110 dolari pentru fiecare telefon până în vara anului 2019. Vânzările la nivel global ale modelului S8 sunt aşteptate să ajungă la 50 de milioane, oferind producătorului de telefoane 202 dolari din vânzarea componentelor în primele 20 de luni.

Pentru mai bine de zece ani, Samsung Electronics şi Apple au lucrat împreună, Samsung furnizând Apple componente precum cipuri de memorie. Relaţia de colaborare a avansat în contextul în care Samsung este singurul producător important de display-uri OLED, ecranele flexibile folosite în noile iPhone X. Dacă modelul X al Apple va avea succes, Samsung poate face mai mulţi bani din furnizarea de componente decât face din propria linie de smartphone-uri Galaxy 8.

Relaţia dintre Apple şi Samsung ar putea să nu mai dureze mult, având în vedere că Apple intenţionează să reducă dependenţa pe care o are de componentele furnizate de Samsung. Compania americană este în căutare de producători pentru display-urile OLED, susţin surse citate de The Wall Street Journal. Mai mult, Apple încurajează firmele Sharp şi Japan Display să îşi mărească producţiile de display-uri OLED şi susţine achiziţia unităţii de cipuri a Toshiba Corp de către Bain Capital. Achiziţia ar reprezenta alternativa pentru unitatea de cipuri de memorie a Samsung.

Sursa: mediafax.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite