Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Apple a lansat un nou iMac mai subțire cu cip M1 și în multe culori

Apple a lansat un nou iMac mai subțire cu cip M1 și în multe culori
Comentează 0

Apple a lansat un nou iMac reproiectat cu un afișaj mai subțire, un cip Apple Silicon și o carcasă în multe culori strălucitoare, îndrăznețe, care revine la clasicele iMac-uri colorate all-in-one. Apple a declarat că noul iMac a fost proiectat de la bază pentru cipul M1.

Noul monitor iMac are un ecran un ecran strălucitor Retina de 4,5K de 24 inch (60,96 centimetri), cu margini mai înguste în partea superioară și laterală. Afișajul Retina are 11,3 milioane de pixeli, 500 de niți de luminozitate și peste un miliard de culori, oferind o vizualizare strălucitoare și vie. Are în continuare o bărbie mare în partea de jos, dar partea din spate a ecranului este acum plată în loc să fie curbată. Apple spune că volumul a fost redus cu peste 50%. Conform The Verge, ecranul are tehnologia Apple True Tone pentru reglarea automată a temperaturii culorii.

Noul Apple iMac are o grosime de 11,5 mm, iar Apple spune că ar trebui să rămână mai silențios și mai rece decât modelul anterior, datorită cipului M1. Noul model are „două ventilatoare mici” care înlocuiesc „sistemul termic voluminos” al generației anterioare iMac, spune compania Apple.

Există, de asemenea, un nou cablu magnetic de alimentare - sună foarte mult ca vechiul cablu MagSafe - care se atașează în spate. Noul monitor Apple iMac a fost lansat în două variante. Modelul entry-level va veni cu două porturi USB-C / Thunderbolt pe spate, iar un model de nivel superior va adăuga două porturi USB-C suplimentare (fără suport Thunderbolt). Incredibil, există încă o mufă pentru căști! Monitorul va fi livrat cu o tastatură, mouse și trackpad asortate culorilor. Tastatura are un buton Touch ID pentru conectare.

Noul iMac începe de la 1.299 USD, deși unele dintre culori sunt rezervate pentru modelul de vârf de 1.499 USD. Va fi disponibil la vânzare în a doua jumătate a lunii mai. Există șapte opțiuni de culoare în total. Modelul de bază vine cu 8GB RAM și un SSD de 256GB; poate fi actualizat pentru a include până la 16GB RAM și 2TB stocare.

Acesta este primul iMac care trece la Apple Silicon, cipurile pe care Apple le-a proiectat intern. Aceste procesoare sunt doar proiectate de Apple, sunt fabricate de TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). Au fost discuții și cu Samsung, dar momentan sunt fabricate de compania din Taiwan. Compania americană a adăugat pentru prima dată un cip Apple Silicon pe MacBook Air, MacBook Pro și Mac mini în noiembrie. Apple intenționează să lanseze în cele din urmă aceste cipuri bazate pe ARM pe întreaga sa linie Mac. În timp ce tranziția înseamnă că software-ul macOS trebuie să fie actualizat pentru a suporta noile cipuri, până acum compromisurile au meritat. Prima generație de Mac-uri M1 a fost extrem de bine primită, noile cipuri oferind o putere îmbunătățită și o durată de viață a bateriei.

M1 este un salt uriaș înainte pentru Mac și suntem încântați să introducem noul iMac, primul Mac conceput în jurul chip-ului M1 de ultimă generație”. A spus Greg Joswiak, vicepreședintele senior al Apple pentru Marketing la nivel mondial. „Cu designul său izbitor în șapte culori uimitoare, ecranul său captivant Retina de 4,5K, cea mai bună cameră, microfoane și difuzoare de până acum pe un Mac și Touch ID, combinate cu performanțele uimitoare ale M1 și puterea macOS Big Sur, noul iMac duce tot ceea ce iubesc oamenii despre iMac la un nivel complet nou”.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite