Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ședință extraordinară de CLM pentru Andrei Năstase

Membrii Consiliului Local Municipal au fost convocați să participe la ședința publică extraordinară care va avea loc marți de la ora 10, în Sala Regele Ferdinand. Pe ordinea de zi este un singur punct, care îl privește pe Andrei Năstase, viceprim-ministru al Republicii Moldova.

Ședință extraordinară de CLM pentru Andrei Năstase
Comentează 0

Proiectul vizează „conferirea TITLULUI SPECIAL «CREDINŢĂ ŞI UNIRE» vicepremierului basarabean, inițiativa aparținând primarului Călin Bibarț. „Se conferă Titlul Special CREDINȚĂ ȘI UNIRE domnului Andrei Năstase, Viceprim-ministrul Republicii Moldova, în semn de recunoaştere a eforturilor de intensificare a relaţiilor de parteneriat dintre Municipiul Arad şi spaţiul geo-cultural basarabean, în vederea dezvoltării acestora şi pentru generarea unor proiecte de colaborare instituţională. [...] Prezenta hotărâre se duce la îndeplinire de către Centrul Municipal de Cultură Arad și serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Arad”, se arată în proiectul de hotărâre care va sta pe masa aleșilor locali.

Potrivit reprezentanților Primăriei, titlul va fi decernat având în vedere relațiile speciale al relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură şi tradiţii şi de faptul că autorităţile administraţiei publice locale din cele două ţări s-au angajat să contribuie la întărirea legăturilor de prietenie între comunităţile pe care le reprezintă. De asemenea, s-a avut în vedere înţelegerile de cooperare încheiate între judeţul Arad şi raioanele Ungheni şi Ialoveni, precum și acordul de  înfrăţire a municipiului Arad cu sectorul Râşcani din Chişinău.

„Viceprim-ministrul Republicii Moldova, domnul Adrian Năstase, s-a evidenţiat ca un promotor neobosit al valorilor europene, un susţinător activ al ideii de unitate naţională fiind, în egală măsură şi o personalitate ataşată promovării patrimoniului tangibil şi intangibil românesc. Domnia sa a determinat o intensificare a relaţiilor de parteneriat dintre municipiul și judeţul Arad şi spaţiul geo-cultural basarabean, a susținut o dezvoltare a relaţiilor cu raioane din Republica Moldova şi generarea unor proiecte de colaborare instituţională şi la nivel personal, în care orașul joacă un rol semnificativ. Decernarea acestui Tiltu Special este ocazionată de aniversarea Centenarului Marii Uniri şi de instituirea a 100 ani de administraţie românească la Arad”, susține primarul Călin Bibarț.

Foto: newsbucovina.ro

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite