Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bonificația de 10%, promisă de primarul Bibarț, ajunge pe masa consilierilor municipali

Consilierii locali municipali au fost convocați, luni, începând cu ora 15, pentru a participa la ședința ordinară aferentă lunii septembrie. Pe ordinea de zi sunt 24 de puncte, dintre care 20 de proiecte, unul dintre acestea vizând stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul viitor. Aici se va discuta, și cel mai probabil se va și aproba, creșterea bonificației pentru arădenii care își plătesc impozitele până pe 31 martie.

Bonificația de 10%, promisă de primarul Bibarț, ajunge pe masa consilierilor municipali
Comentează 0

Dar iată ce se spune în proiect:

„(1) Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, datorat pentru întregul an de către contribuabili, persoane fizice, până la data de 31 martie a anului, se acordă o bonificaţie de 10%.

(2) Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe teren, datorat pentru întregul an de către contribuabili, persoane fizice, până la data de 31 martie a anului, se acordă o bonificaţie de 10%.

(3) Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe mijlocul de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabili, persoane fizice, până la data de 31 martie a anului, se acordă o bonificaţie de 10%.”.

Indexări cu indicele inflației

În ceea ce privește cuantumul impozitelor și taxele ce urmează să fie plătite de arădeni anul viitor, vor fi făcute indexări, conform prevederilor legale, în funcție de indicele inflației, care a urcat la 4,6%. Este vorba despre impozitul pe clădiri, impozitul pe clădiri rezidenţiale, pe mijloacele de transport cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.000 de centimetri cubi, precum şi de unele taxe pentru eliberarea certificatelor de urbanism, a avizelor și autorizațiilor de construire, pentru eliberarea unei autorizaţii privind lucrările de racorduri şi branşamente la reţele publice de apă, canalizare, gaze, termice, energie electrică, telefonie şi televiziune prin cablu, a copiilor heliografice de pe planuri și taxa de divorț pe cale administrativă. Reprezentanții Primăriei țin însă să precizeze că aceste indexări se fac pentru că așa prevede legea, nu din cauză că autoritățile locale ar dori o majorare a taxelor și impozitelor. „Nu avem în plan să majorăm taxele şi impozitele locale”, dădea asigurări primarul Călin Bibarț. Acesta promitea la începutul lunii august că în schimb va crește bonificația pentru arădenii care își plătesc dările la timp. „Referitor la taxele şi impozitele pe anul 2020, vreau să precizez că nu avem în plan să le creştem. Totodată am constatat că un partid politic, USR-ul a venit cu o acţiune publică de strângere de semnături pentru majorarea la 10% a bonificaţiei acordate contribuabililor care îşi plătesc integral taxele şi impozitele locale până la data de 31 martie 2020. Eu nu pot decât să le mulţumesc pentru faptul că promovează un proiect pe care eu l-am dispus în urmă cu mai bine de o lună de zile celor de la Direcţia Venituri, în vederea pregătirii documentelor pentru anul viitor. În concluzie: nu creştem impozitele, dar majorăm bonificaţia pentru plata integrală a taxelor  de la 5 la 10%”, declara în urmă cu aproape două luni Bibarț.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite