Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Apple trece pe locul al treilea în topul celor mai mari producători de telefoane

Huawei Technologies a depășit Apple și a devenit al doilea cel mai mare producător de smarphone-uri în trimestrul al doilea, imediat după Samsung, consolidând astfel poziția competitorilor din China, care vin rapid din urmă, scrie Bloomberg.

Apple trece pe locul al treilea în topul celor mai mari producători de telefoane
Comentează 2

Huawei a vândut 54,2 milioane de telefane inteligente în trimestrul al doilea, cu 41% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, depășind astfel producătorul de iPhone, pentru prima dată în istorie, potrivit datelor firmei de cercetare de piață IDC.

Astfel, producătorul chinez deține 16% din piață, în timp ce cota de piață a Samsung este de 21%, iar cea a Apple de 12%. Alți doi producători chinezi - Xiaomi și Oppo - completează următoarele poziții în top 5.

Producătorii de telefoane inteligente din China au crescut semnificativ, pe de o parte datorită influenței tot mai mari pe care o au pe piața locală, cât și ca urmare a creșterii livrărilor dincolo de granițele țării.

Huawei a pătruns masiv în Europa și Africa, în condițiile în care vânzările pe piața americană s-au prăbușit. Apple, pe de altă pate, își menține tendința de a vinde telefoane la prețuri mult mai ridicate față de concurență, ceea ce a ajutat-o să obțină venituri peste așteptări în trimestrul de referință.

“Importanța depășirii Apple de către Huawei nu poate trece neobservată. Este pentru prima dată în ultimii șapte ani când tandemul Samsung și Apple nu mai ocupă primele două poziții. Excluderea Huawei de pe piața americană a obligat-o să intre masiv pe piețele din Asia și Europa și să-și atingă obiectivele”, explică Ben Stanton, analist senior la firma de cercetare Canalys.

 

Citeste mai mult pe stirileprotv.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite