Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Simultan de şah” la Penitenciarul Arad

„Simultan de şah” la Penitenciarul Arad
Comentează 0

 

Vineri, 27 aprilie 2018, la Penitenciarul Arad, Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială în colaborare cu ACS Șah Club Vados Arad a organizat un  simultan de şah unde 20 de persoane custodiate s-au duelat în sportul minții cu maestrul Bogdan Ionescu, jucătorul de șah cu cel mai mare coeficient ELO din Arad. Întâlnirea a debutat cu o scurtă prezentare a acestui sport al minţii făcută de către dl. Alin Câmpeanu, președintele ACS Șah Club Vados Arad. La finalul confruntărilor, deținutul care s-a dovedit a fi cel mai competitiv a fost recompensat de către maestru cu un set complet de șah.
Acest gen de întâlniri urmărește promovarea valorilor sociale şi dezvoltarea dorinţei de cunoaştere şi perfecţionare, munca, studiul, perseverenţa, corectitudinea şi pasiunea, în special la categoriile penale considerate a avea şanse mai mari de reabilitare socială, după terminarea pedepsei privative de libertate. Contactul nemijlocit cu persoane care, prin  efort propriu susţinut, au obţinut recunoaşterea colectivităţii, precum şi prezentarea directă a unor aspecte de viaţă care le-au marcat existenţă personală, pot constitui subiecte de reflecţie şi pot canaliza resursele individuale ale celor prezenţi, în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social.

           Pentru informaţii suplimentare desemnăm ca persoană de contact pe domnul Comisar şef Ionel IOVESCU, tel. 0257 212661, fax 0257 280584, e-mail: eduard.magold@anp.gov.ro.
 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite