Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul de Şah al Aradului se apropie de start

Festivalul de Şah al Aradului se apropie de start
Comentează 0

A opta ediția a festivalului de șah aradean se apropie cu pași repezi. Festivalul debutează mâine cu un simultan de șah susținut de marea maestră Corina Peptan, de 10 ori câștigătoare a titlului națională, fostă cvadruplă campioană mondială de junioare. La simultanul care va începe la ora 18 pe platoul din fața Primăriei vor participa oficialități arădene, reprezentanți ai presei, cei mai de perspectivă juniori arădeni dar și 4 amatori de șah care vor fi trași la sorți din rândul celor care vor fi prezenți la fața locului la ora începerii simultanului.

Banca Feroviara – Astra Open va începe de joi la Sala Polivalentă de la ora 16, având deja înscriși 245 jucători din 18 țări, printre care 14 mari maeștri și 21 de maeștri internaționali. Pasionații șahului din Arad sunt invitați să ia parte la acest eveniment șahist, pentru a participa trebuind doar să fii legitimat (formalități care se pot realiza in chiar ziua concursului) cu plata taxelor aferente. Openul îi are ca favoriți pe marii maeștrii Alezander Zubov (elo 2615 Ucraina), Viorel Iordăchescu (elo 2589, Rep. Moldova) și Tamas Banusz (elo 2586, Ungaria), primul român pe lista de start fiind marele maestru Vlad Jianu (elo 2576), câștigător al turneului arădean in 2010.

În paralel cu openul principal, vor avea loc tot la Sala Polivalentă și două turnee de copii (intre 7 si 12 august) pentru cei născuți după 1 ianuarie 2007 (U8) și respectiv, după 1 ianuarie 2005 (U10). Mai multe informatii și înscrieri pe pagina oficială a turneului www.aradopen.com sau pe adresa de email aradopen@gmail.com
 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare