Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Începe Festivalul de Şah al Aradului

Începe Festivalul de Şah al Aradului
Comentează 0

Startul Festivalului de șah arădean se apropie cu pași repezi. Evenimentul debutează vineri cu un simultan de șah susținut de marele maestru Tiberiu Georgescu, fost campion național de tineret, bronz la ediția din acest an a finalelor individuale de seniori ale României. La simultanul care va începe la ora 17 pe platoul din fața Primăriei vor participa oficialități arădene, reprezentanți ai presei, cei mai de perspectivă juniori arădeni dar și 4 amatori de șah care vor fi trași la sorți din rândul celor care vor fi prezenți la fața locului la ora începerii simultanului.

Openul principal va incepe sâmbătă la Hotel Continental, având deja înscriși 247 jucători din 12 țări, printre care 5 mari maeștri și 23 de maeștri internaționali. Pasionații șahului din Arad sunt invitați să ia parte la acest eveniment șahist, pentru a participa trebuind doar să fie legitimați (formalități care se pot realiza in chiar ziua concursului) cu plata taxelor aferente. Openul îi are ca favoriți pe marii maeștrii Andrei Istrățescu (elo 2615 Franța), Balog Imre (elo 2589, Ungaria) și Vlad Jianu (elo 2586, România). In debutul turneului, începând cu ora 9,30 va avea loc o interesantă competiție de Fischer Random, variantă a șahului inventată de fostul campion mondial Robert Fischer care se caracterizează prin faptul că ordinea pieselor pe prima linie se stabilește aleator inainte de startul rundei, variantă care are darul de a anula pregătirea teoretică în deschideri.

În paralel cu openul principal, vor avea loc tot la Hotel Continental și două turnee de copii (intre 7 si 12 august) pentru cei născuți după 1 ianuarie 2008 (U8) și respectiv, după 1 ianuarie 2006 (U10). Mai multe informatii și înscrieri pe pagina oficială a turneului www.aradopen.com sau pe adresa de email aradopen@gmail.com

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite