Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alexander Zubov şi-a respectat statutul. A câştigat Banca Feroviara - Astra Open Arad

Alexander Zubov şi-a respectat statutul. A câştigat Banca Feroviara - Astra Open Arad
Comentează 0

Marele maestru Alexander Zubov a câștigat cea de-a opta ediție a turneului Banca Feroviara – Astra Open. Principalul favorit al competiţiei de şah a terminat turneul neînvins cu 7,5 puncte. La egalitate de puncte cu campionul, dar cu coeficienți de departajare inferiori, s-au situat maestrul internațional (IM) Lucian Miron si marele maestru (GM) azer Ulvi Bajarani.

Cel mai bun veteran în turneu a fost declarat maestrul internațional sârb Srdjan Cvetkovic, iar cea mai buna jucătoare – marea maestră Corina Peptan. Cei mai buni juniori: Toma Radu (Șah Club Brașov) la U18, Martin Nayhebaver (Slovacia) la U16, IM Deac Bogdan (Șah Club Râmnicu Vâlcea) la U14, Ognean Mihnea (CSS Targu Mureș) la U12. Cei mai buni juniori arădeni: Bianca Crăciun la F16, Samuel Butușină la B16, Lorena Guiu la F12 și Victor Moțiu la B12. Organizatorii au mai acordat multe premii pe categorii de elo și, de asemenea, premii copiilor și juniorilor participanți.

La turneele de copii, la U8, campion a fost Răzvan Unguroiu (Şah Club Vados), care a dominat autoritar turneul terminând cu 8,5 puncte din 9 partide. Pe podium s-au mai clasat Răzvan Buzuriu (Vados) și Raul Covrig (Sig-Mar Sighetu Marmației), ambii cu 6,5 puncte. Cele mai bune fete la această grupă de vârstă au fost Vasiu Hannah (Samus Cluj Napoca), Victoria Bargan (Republica Moldova) și Ioana Covaci (Vados).

Turneul de U10 l-a avut ca protagonist pe David Nicodin (Vados), care s-a impus clar cu 7,5 puncte. Pe locurile doi și trei la băieți i-am găsit pe Cosmin Lup și Filip Magold, ambii de la clubul de șah Vados. La fete, campioană a fost declarată Irisz-Hanna Hejja (Sig-Mar Sighetu Marmației) cu 7 puncte, pe podium situându-se și Alexandra Kiss (CSS 1 Timișoara) și Denisa Ciubăncan (Samus Cluj Napoca).

Festivalul organizat de Vados Arad a avut sprijinul sprijinul Primăriei Municipiului Arad, Centrului Municipal de Cultură, Astra Vagoane Călători, Banca Comercială Feroviara, Universitatea Aurel Vlaicu, Bavaria Cars Arad, Sardori, SIS Events.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite