Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şah Club Vados Arad - un fenomen în lumea sportului minţii din România

Şah Club Vados Arad - un fenomen în lumea sportului minţii din România
Comentează 0

În urmă cu 9 ani apărea pe harta sportului minţii din România un nou club. Şah Club Vados Arad era o entitate care-şi propunea multe. Ambiţiosul Alin Câmpeanu intra pe un teren pe care Aradul stabilise o uşoară tradiţie. Din 2008 Şah Club Vados a început să organizeze o competiţie care ulterior a devenit un reper nu doar pentru maeştrii din România. La prima ediţie a ceea ce a devenit ulterior un Festival de Şah, au participat 118 participanţi. La ediţia a 8-a, din 2015, la mese s-au aşezat peste 300 de jucători.

"E o competiţie prin care am vrut să arătăm că reprezentăm şi noi ceva în şahul românesc", spune Alin Câmpeanu. Treptat Vados Arad a progresat, de la un simplu organizator de competiţii la un participant cu rezultate bune în competiţii. Anul trecut Şah Club Vados a "testat" liga secundă pe echipe-seniori. În acest an vrea mai mult - promovarea în Superligă! La nivel de copii şi juniori în acest an reprezentanţii grupării au adus medalii la CN, plus alte câteva clasări foarte bune, şi propune câteva elemente de viitor. Mândria este că la nivelul copiilor şi juniorilor participările în competiţii se fac doar cu arădeni, deşi în alte părţi se poartă transferuri.

"Până acum a fost un an pozitiv, cu rezultate la individual şi pe echipe. Acum speranţele se leagă de liga secundă la seniori, acolo unde echipa noastră va participa la Mamaia, între 2 şi 11 octombrie. Mai mult, tot în octombrie, elevului lui Rudel Rujan, Victor Moţiu, în vârstă de 10 ani, va fi prezent, în Grecia, la Mondialul de copii şi juniori", a mai spus Alin Câmpeanu.

Să mai spunem că la ora actuală Şah Club Vados are 150 de sportivi legitimaţi, cu vârsta între 5 şi 45 de ani.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite