Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cupa Vados a fost câştigată de maestrul internaţional Balla Tamas (FOTO)

184 de jucători au luat parte la cele două turnee din cadrul ediției a X-a a openului internațional de șah rapid Cupa Vados, desfășurat în acest weekend la Arad. 

Cupa Vados a fost câştigată de maestrul internaţional Balla Tamas (FOTO)
Comentează 0

Maestrul internațional timișorean Balla Tamas (legitimat la Șah Club Vados Arad) a câștigat pentru a treia oară acest trofeu, după succesele din 2012 și 2013. El a terminat turneul neînvins cu 7 victorii şi 2 remize, totalizând la capătul celor 9 runde, 8 puncte. Pe podium s-au mai clasat maeștrii internaționali Adrian Petrișor (Șah Club Galați) și Mihai Grunberg (AEM-Luxten Timișoara), ambii cu câte 7,5 puncte. 

Cei mai buni jucători arădeni (domiciliați în Arad) au fost Popa-Matei Ovidiu, Ungureanu Sandu și Rujan Rodel, toți legitimați la Șah Club Vados Arad, fiecare din ei terminând turneul cu 6,5 puncte. Cele mai bune rezultate dintre copii și juniori le-au avut: Măcinic Victor (Vados) la U16, Carașca Bogdan (Timișoara) la U14, Victor Magold (Vados) la U12 și Rareș Pragai la U10. S-au acordat numeroase premii pe categorii Elo și pe categorii de vîrstă.

Copiii sub 12 ani începători (cu CIV până la1120) au jucat în propiul lor turneu unde au participat 86 de copii din Arad, Timișoara, Petroșani, Vulcan, Dumbrăvița, Sinandrei, Giarmata. Au fost premiați cei mai buni băieți și cele mai bune fete la fiecare din categoriile U8, U10 și U12, după cum urmează: la 8 ani băieți: Lup Constantin, Botaș Adrian și Buzuriu Răzvan; la 8 ani fete Bălan Karina, Covaci Ioana și Marius Andra; la băieți 10 ani: Foghiș George, Hălmăjan Iulian și Miculiș Vlad; fete 10 ani: Foltic-Costea Maya, Albescu Andreea, Varga Sonia; băieți 12 ani: Martin Alin, Tănase Alesandro și Andr Adrian; fete 12 ani: Orz Ștefania, Tuș Oana și Tălpălaru Andrada.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar al Centrului Municipal de Cultură Arad.  

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite