Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ședință de CLM cu mici contre, pesediștii încercând să puncteze electoral; toate proiectele au trecut

Dacă ieri vă informam că pe ordinea de zi a ședinței CLM de săptămâna aceasta se află nu mai puțin de 39 de proiecte, astăzi, când a avut loc ședința cu pricina, consilierii au avut de votat un proiect în plus. Este vorba despre un proiect care prevede „preluarea în administrarea Consiliului Local al Municipiului Arad a sectorului de drum național DN 7 km 549+273 (str. Câmpurilor) – km 553+570 (canal Felnac)”.

Ședință de CLM cu mici contre, pesediștii încercând să puncteze electoral; toate proiectele au trecut
Comentează 0

Ședința a debutat cu câteva precizări la primul punct, aduse de pesedista Anca Stoenescu, care este atât consilier municipal, cât și inspector școlar general adjunct, care a ținut să menționeze că acele clase ce au fost alocate Penitenciarului au fost transferate de la Liceul Avram Iancu și Iuliu Moldovan, la Liceul Sfânta Maria. De asemenea, grădinițele în care funcționează creșe au fost scoase din rețeaua școlară, pentru că nu au avizul ARACIP. În continuare, între aceasta și viceprimarul Călin Bibarț a avut loc un schimb de replici cu privire la orele la care sunt convocate ședințele de comisii și cele în plen, Bibarț punctând că „funcția de consilier nu este obligatorie.”

Primele 26 de proiecte au fost votate fără probleme, trecând fie cu unanimitate de voturi, fie cu o abținere, consilierii Opoziției neavând nimic de obiectat. La punctul 27, toți consilierii PSD au votat împotrivă, încercând să puncteze electoral, însă având în vedere că se cerea doar majoritate simplă, nu s-au putut opune proiectului privind aprobarea prețului de producere a energiei termice, (exclusiv prețul energiei termice produse în cogenerare), tariful local de transport al energiei termice și tariful local de distribuție pentru agenți economici, instituții publice și alte persoane juridice. De asemenea, pesediștii nu s-au putut opune cu succes nici amendamentului propus de consilierul Ionel Bulbuc, care a trecut, de asemenea, fără probleme.

După ce a fost depășită și această fază, cea de plâns pe umerii arădenilor, restul proiectelor au trecut din nou foarte ușor, cu unanimitate de voturi sau cu o abținere.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite