Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primele corturi pentru REFUGIAŢI, amplasate în România la graniţa cu Serbia

Primele corturi pentru refugiaţi din România au fost amplasate în judeţul Timiş, în localitatea Lunga, aproape de graniţa cu Serbia. Ministerul de Interne, condus de Gabriel Oprea, a anunţat, duminică, că această tabără este organizată pentru preluarea persoanelor care vor solicita "o formă de protecţie în România". MAI anunţă că  urmează să fie amplasată şi o a doua tabără, în zona Stamora Moraviţa. 

Primele corturi pentru REFUGIAŢI, amplasate în România la graniţa cu Serbia
Comentează 0

În localitatea Lunga, aflată la 60 de kilometri distanţă de Timişoara, se află aproximativ 50 de corturi de armată, care sunt păzite de jandarmi, potrivit Digi 24.

Zeci de corturi militare, dar și toalete portabile au fost instalate începând de sâmbătă în apropierea graniței, iar sute de oameni, de la jandarmi și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență până la echipe STS contribuie la încropierea taberei care are menirea de a primi imigranții imediat ce trec frontiera. Camioanele cu echipamente continuă să sosească.

Şedinţă la MAI

Sub coordonarea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, duminică, analiza mediului de securitate din regiune, raportat la fluxul migraţionist şi evaluarea de etapă a exerciţiului care a început sâmbătă, 19 septembrie a.c., la frontiera cu Serbia, informează MAI, într-un comunicat de presă. 

 Gabriel Oprea a subliniat importanţa desfăşurării acestei aplicaţii de la frontiera cu Serbia în condiţiile în care toate statele din vecinătate au luat măsuri suplimentare de întărire a securităţii la frontieră:  „Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraţionistă, aceste acţiuni sunt necesare pentru testarea capacităţilor noastre de reacţie la dinamica din regiune".

Printre activităţile desfăşurate în cadrul acestui exerciţiu de testare a capacităţilor operaţionale este inclusă şi organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecţie în România.

MAI informează că o astfel de tabără este amplasată în apropierea localităţii Lunga, iar o alta urmează să fie amplasată în zona Stamora Moraviţa. În aceste tabere sunt verificate resursele şi capabilităţile necesare desfăşurării activităţilor specifice la frontieră, respectiv trierea, înregistrarea, amprentarea şi identificarea cetăţenilor străini, precum şi a procedurilor care se aplică în astfel de situaţii.

Totodată, forțele Ministerului Afacerilor Interne - polițiști de frontieră, reprezentanți ai structurilor de imigrări, jandarmi, polițiști și pompieri desfășoară şi alte misiuni specifice, în scopul dezvoltării unui răspuns integrat la provocările actualului mediu de securitate. Activităţile care se derulează la frontiera cu Serbia sunt măsuri cu caracter preventiv şi sunt desfăşurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Poliţiştii de frontieră şi jandarmii fac exerciţii la graniţa cu Serbia, în judeţul Timiş. Mobilizarea are ca scop testarea capacităţii de intervenţie a forţelor Ministerului de Interne în cazul în care refugiaţii blocaţi în Serbia, la graniţa cu Ungaria, şi-ar schimba ruta şi ar încerca să treacă prin România. Amplasarea corturilor arată faptul că autorităţile din România se pregătesc pentru refugiaţi pe teritoriul ţării. Autorităţile nu vor să spună câţi imigranţi se aşteaptă să ajungă în România şi când au putea ajunge aceştia.

Sursa: rtv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite