Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

REFUGIAȚI în internatele școlare din Arad, alături de copii? Cererea incredibilă a Guvernului

REFUGIAȚI în internatele școlare din Arad, alături de copii? Cererea incredibilă a Guvernului
Comentează 9

Ministerul Educației a creat neliniști în școli, dar mai ales în rândul părinților, cu o solicitare adresată inspectoratelor școlare. Ministerul vrea situația la zi a locurilor disponibile din internatele școlare, pentru cazul în care în acestea ar putea fi cazați refugiați din Africa și Orientul Mijlociu.

”Ministerul Educaţiei răspunde la toate solicitările Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. (...) și poate acorda sprijin, de exemplu, pentru cazare şi consiliere psihologică”, au declarat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.

Numărătoarea locurilor de cazare pentru elevi s-a făcut și în județul nostru. Astfel, ARQ a aflat de la Inspectoratul Școlar că avem 1425 locuri în internate, dintre care 996 sunt în municipiu.

Libere ar fi în jur de 250, însă atât dascălii cât și părinții se întreabă cum ar putea să fie cazați niște străini printre copii. Pentru că, potrivit Inspectoratului Școlar, nu avem niciun internat gol, toate fiind parțial ocupate de copii în timpul anului școlar.

Ministerul este cu ochii și pe spațiile de cazare ale universităților de stat, astfel că studenții ar putea să-și împartă căminele cu imigranți. 

Universitatea ”Aurel Vlaicu” Arad are aproximativ 460 de locuri pentru studenți în două cămine, dar acestea sunt ocupate aproape în totalitate în fiecare an.
 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite