Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Haos în Budapesta, pe fondul crizei refugiaţilor din Europa

Haos în Budapesta, pe fondul crizei refugiaţilor din Europa
Comentează 0

Imigranţi furioşi strigau marţi "Libertate! Libertate!" şi cereau să poată folosi biletele de tren, după ce autorităţile ungare au suspendat temporar traficul feroviar în principala gară din Budapesta şi au evacuat imigranţi care încercau să urce în trenuri către Austria şi Germania, relatează AP.

Haosl a cuprins Gara Keleti din Budapesta, de unde mii de imigranţi au plecat în ultimele zile cu trenul către cele două state membre UE bogate - destinaţiile lor preferate în fuga din calea tulburărilor din Orientul Mijlociu şi Asia. Biletele de tren au devenit extrem de populare în rândul imigranţilor, după ce 71 de imigranţi par că murit sufocaţi, săptămâna trecută, într-un camion unguresc care a fost găsit abandonat în Austria.

Europa a fost copleşită anul acesta de un aflux de imigranţi - care fug din calea violenţei şi sărăciei. Peste 332.000 de oameni au sosit până în prezent pe continent, în timp ce între statele membre UE există dezacorduri puternice cu privire la gestionarea acestui val fără precedent. 
Citește continuarea pe Gândul
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite