Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Drepturile de autor, apărate cu Poliţia Locală; amenzi între 3.000 și 30.000 lei

Direcția Generală Poliția Locală Arad notifică cetățenilor faptul că reprezintă autoritatea publică ce aplică sancțiuni pentru nerespectarea drepturilor de autor pentru toate creațiile audio, conform prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, republicată.

Drepturile de autor, apărate cu Poliţia Locală; amenzi între 3.000 și 30.000 lei
Comentează 0

„Precizăm că asociația care gestionează aceste aspecte este Uniunea Producătorilor de Fonograme din România, având acoperire pe cinematografie, inclusiv în cazul unităților HORECA (tot ce reprezintă cazare și servire).

Agenții economici care dețin cluburi, discoteci, baruri, restaurante, unități de alimentație publică, hoteluri, pensiuni, moteluri, magazine, mall-uri, supermarket-uri, hipermarket-uri, societăți organizatoare de concerte, spectacole sau alte activități artistice, etc. au obligația de a deține licență neexclusivă (eliberată de Uniunea Producătorilor de Fonograme din România) pentru comunicarea publică a fonogramelor și a operelor cinematografice ori alte opere audiovizuale, precum și pentru reproducerea fonogramelor destinate exclusiv comunicării publice ambientale și lucrative.

În acest sens, acțiunile de verificare ale polițiștilor locali cu atribuții de control comercial au fost începute în urmă cu 2 ani, ulterior sesizărilor transmise în baza protocolului încheiat de către DGPL Arad cu Uniunea Producătorilor de Fonograme din România, echipajele din teren având posibilitatea identificării operative a celor ce dețin licența mai sus menționată. Au fost verificate în această perioadă 59 de firme.        

Menționăm că în situația încălcării normelor privind difuzarea fonogramelor în spații publice, se pot aplica amenzi conform prevederilor Legii nr. 8/1996, al căror cuantum este cuprins între 3.000 lei și 30.000 lei, sumele făcându-se venit la bugetul local. În situația în care contravenientul este persoană juridică, limitele amenzilor contravenționale se măresc de două ori”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite