Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ai câine? Trebuie să citești AVERTISMENTUL Poliției Locale, ca să eviți amenda de 2.000 de lei

Poliția Locală a început în oraș o amplă acțiune de informare cu privire la obligațiile pe care trebuie să le respecte deținătorii de animale de companie.

Ai câine? Trebuie să citești AVERTISMENTUL Poliției Locale, ca să eviți amenda de 2.000 de lei
Comentează 9

Astfel, arădenii vor afla direct de la polițiști că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad nr. 208/ 2011, este interzis accesul câinilor în târguri, oboare și pieţe, localuri publice, locuri de joacă pentru copii, cimitire, ştranduri, stadioane sau magazine, precum şi în orice spaţiu unde este figurat un semn care interzice accesul câinilor sau altor animale de companie. 

Totodată, însoţitorii animalelor de companie plimbate în locuri publice vor purta asupra lor: o pungă de hârtie pentru a ridica dejecţiile solide ale animalului şi un recipient cu apă curată, cu ajutorul căreia vor spăla urmele de dejecţii sau de urină lăsate de animal. 

Nerespectarea acestor obligații atrage amenzi cuprinse între 500 și 2.000 de lei. 

În următoarea perioadă se vor face controale privind modul în care sunt respectate aceste prevederi și se vor aplica amenzi. 

„Se înmulțesc pe zi ce trece plângerile cetățenilor cu privire la nerespectarea HCLM 208/ 2011 de către proprietarii de câini de companie, astfel că este nevoie, o dată în plus, pe lângă efortul nostru constant de a constata contravenții și a aplica sancțiuni, să le readucem aminte arădenilor că se expun unor cheltuieli inutile dacă nu vor respecta niște cerințe minime, până la umă, de conviețuire în spațiul public”, precizează un comunicat al Poliției Locale.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite