Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poliția Locală anunță că încep ”să curgă” amenzile pentru ambrozie

Poliția Locală anunță că încep ”să curgă” amenzile pentru ambrozie
Comentează 2

Au început „să curgă” amenzile pentru cei care nu iau măsuri pentru îndepărtarea ambroziei, conform unui comunicat remis, marți, de Poliția Locală Arad, care avertizează instituțiile publice, agenții economici și persoanele fizice care administrează terenuri private sau de stat.

”Ținând cont de pericolul pe care ambrozia îl reprezintă din punct de vedere al potențialului său alergen, Poliția Locală atrage atenția instituțiilor publice, agenților economici și persoanelor fizice asupra necesității imediate de stopare a creșterii acesteia pe domeniul public”, se arată în comunicat.

Potrivit unei Hotărârii Consiliului Local Municipal 162/2006, privind gospodărirea municipiului, persoanele fizice, agenții economici sau instituțiile publice care dețin sau folosesc terenuri pe domeniul public trebuie să procedeze la „îndepărtarea buruienilor care cresc pe lângă borduri, garduri, stâlpi, împrejmuiri ș.a. și, în mod special, a celor cu potențial alergen, Ambrosia Artemisiifolia- iarba pârloagelor, de pe terenurile și spațiile verzi pe care le dețin sau folosesc, prin erbicidare, scoaterea rădăcinilor, smulgere, cosire”.

Poliția Locală Arad atrage atenția că amenzile pe care riscă să le plătească toți cei care încalcă aceste prevederi sunt cuprinse între 500 și 1000 de lei.

Persoanele care doresc să formuleze sesizări legate de prezența ambroziei pe raza municipiului o pot face pe adresa de e-mail: secretariat@politialocalaarad.ro sau la numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale Arad: 0257-939.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite