Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vrei să te laşi de fumat? Iată cele mai simple metode

Vrei să te laşi de fumat? Iată cele mai simple metode
Comentează 0

Dacă vrei să te laşi de fumat, evită alimentele cu gust amar (cafea, ciocolată amăruie, bere, sucuri cu cofeină, alcooluri tari, unele mirodenii), care pot trezi dorinţa de fumat. De asemenea, se vor evita alimentele care îngraşă (dulciuri, paste făinoase, pâine), fiind înlocuite cu fructe, legume sau alte alimente sărace în calorii.

Pentru cei care vor să renunţe la fumat, se recomandă folosirea produselor care modifică gustul nicotinei sau acţionează împotriva tulburărilor provocate de lipsa acestui drog:

– infuzie de pedicuţă, numită şi brădişor, preparată din 5 g pulbere uscată şi măcinată la 200 ml apă clocotită: se infuzează 5 minute, se strecoară şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol, cu o oră înainte de micul dejun, într-o cură de durată, până la abandonarea fumatului, provocând o senzaţie de vomă la aprinderea ţigării;

– infuzie de cimbrişor, 4 linguri la un litru apă clocotită; se infuzează 3 minute, se strecoară şi se bea întreaga cantitate, fracţionată în doze de 50 ml, la intervale de 15-20 minute. La aprinderea ţigării apare senzaţia de vomă, care dispare imediat după înlăturarea fumului, potrivit doctorulzilei.ro;

– decoct din rizomi de obligeană, din care se bea câte o lingură, înainte şi după mesele din cursul zilei;

– sirop de creson, din care se ia câte o linguriţă de 8-10 ori pe zi, la intervale de două ore;

– mestecarea unei linguriţe de rizomi sau frunze uscate de obligeană, care se ţine în gură timp de 5-10 minute, de 3-4 ori pe zi, având un gust amar şi aromat, cu efect de diminuare a poftei de fumat şi de respingere a fumului.

Un procedeu străvechi de denicotinizare, absolut inofensiv, constă din utilizarea unui extract alcoolic cu plante verzi de ovăz, luând câte un păhărel (80-100 ml) de trei ori pe zi, cu efect imediat de dezintoxicare şi inhibare a apetitului pentru fumat.

Alte tratamente recomandă ceaiuri cu alga brună sau cătunică, decoct din frunze de nuc sau hrean (două căni pe zi), macerat din usturoi (o cană dimineaţa), leurdă, frunze de pătrunjel, ulei de mentă sau de ricin.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite