Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cele 2 alimente interzise fumătorilor

Cele 2 alimente interzise fumătorilor
Comentează 0

Că fumatul dăunează grav sănătății știm cu toate și nici nu am avea cum să uităm vreo secundă acest lucru pentru că au grijă să ne-o amintească reclamele care rulează pe toate canalele media și sloganele de care ne lovim la orice pas.

Dar puține dintre noi știu faptul că efectul nociv al țigărilor este potențat de combinarea acestora cu două alimente aproape la fel de periculoase pentru sănătate: cafeaua și alcoolul. Află, așadar, în cele ce urmează care sunt motivele pentru care cafeaua și alcoolul sunt alimente interzise fumătorilor.

De ce nu trebuie să bei cafea atunci când fumezi

Dacă ești fumătoare, știi fără doar și poate că nimic nu merge mai bine cu țigara de dimineață decât o ceașcă de cafea aburindă. Și chiar dacă nu ai acest viciu, cu siguranță nu-ți este deloc străin acest obicei al fumătorilor.

Combinată cu țigara de dimineață, această licoare aromată contribuie la multiplicarea bacteriilor și înlesnește acumularea toxinelor în organism. Să nu mai amintim și faptul că majoritatea persoanelor care au acest viciu fumează prima țigară pe stomacul gol, obicei care are adesea drept consecințe grețuri, amețeli și pierderea poftei de mâncare.

Drept urmare, acestea vor sări peste micul dejun, comportament nesănătos care dăunează atât stomacului, cât și siluetei. Totodată, majoritatea fumătorilor au obiceiul de a fuma imediat ce se ridică de la masă. Conform unui studiu recent, o țigară fumată imediat după o masa copioasă echivalează cu… un pachet de țigări.

De ce alcoolul ar trebui să fie un aliment interzis fumătorilor

Atât alcoolul, cât și țigările conțin substanțe cancerigene. Combinate, ele acționează complementar, crescând riscul cancerului. Astfel, fumătorii care obișnuiesc să consume alcool sunt predispuși la apariția cancerului de gât, de sinusuri, bucal, faringian, esofagian și laringian. De asemenea, această combinație distruge celulele și accelerează acumularea toxinelor.

Conform unui studiu american de data recentă, 75% dintre tipurile de cancer enumerate mai sus se întâlnesc la fumătorii care consumă alcool. În plus, aceștia sunt de 38 de ori mai predispuși să dezvolte unul dintre aceste tipuri de cancer decât cei care nici nu fumează, nici nu consumă alcool.

Sursa: avantaje.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite