Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Visul de a avea o cetate deschisă tuturor arădenilor este mai aproape”

Deputatul Sergiu Bîlcea, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Arad, membru al Comisiei de Apărare, a avut amabilitatea să ne acorde un interviu, prilej cu care am abordat teme precum situaţia din Ucraina, Cetatea Aradului, buget, vizita făcută la Arad de ministrul Sportului şi criza energetică.

„Visul de a avea o cetate deschisă tuturor arădenilor este mai aproape”
Comentează 6

- Domnule deputat, cum se vede situaţia din Ucraina din calitatea de membru al  Comisiei de Apărare, din care faceţi parte? România trebuie să îşi facă griji văzând că trupele ruseşti au ajuns în apropierea graniţelor de est?

- Ucraina,  în momentul de faţă este invadată de Rusia şi condamn cu tărie această realitate pe care o trăim. Războiul din vecini ne arată însă că apartenenţa României la NATO şi UE este o umbrelă indispensabilă acum. Tragedia poporului ucrainean ne arată că valorile europene şi dezvoltarea României trebuie continuate, în această construcţie europeană.

- Tot în calitate de membrul al Comisiei pentru Apărare, ați avut discuții cu conducerea MApN cu privire la trecerea Cetății în patrimoniul Aradului. Un pas important a fost făcut, prin acordul dat de Ministerul Apărării Naţionale pentru efectuarea operaţiunilor de publicitate imobiliară prin înscrierea dreptului de proprietate al Municipiului Arad şi de administrare al Consiliului Local al Municipiului Arad asupra Cetății. Ce urmează de acum înainte?

- Visul de a avea o cetate deschisă tuturor arădenilor este mai aproape. Primăria s-a angajat să refacă garnizoana din Gai, iar Armata a realizat că nu mai poate rămâne într-o cetate degradată, astfel încât mă bucur că am participat la primul pas şi voi fi în continuare un partener al modernizării Cetăţii Aradului.

- Într-un interviu pe care ni l-ați acordat la sfârșitul anului trecut, spuneați că vă doriți ca speranța și încrederea să revină în rândul comunității nostre. Vrem nu vrem, atunci când vorbim de speranța unei comunități, vorbim și de bani, de sursele de finanțare pentru anumite proiecte menite să schimbe în bine viața oamenilor. În calitate de parlamentar ați votat bugetul României pe anul 2022, apoi în calitate de lider al Organizației Municipale a PNL Arad, v-ați implicat în creionarea bugetului Aradului. Cum vi se pare acest buget?

- În primul rând trebuie să spunem că suntem într-un război economic, ne confruntăm cu o criză a resurselor, iar provocările sunt majore pe toate palierele. România, dar şi Aradul au şansa în următorii ani (2022-2029) să implementeze cele mai mari proiecte din istorie. Am susţinut un buget al Aradului care trebuie să pună bazele modernizării în viitorii ani. Mă bucur să văd că într-o situaţie de criză investiţiile private continuă să apară la Arad.

- Cu ce impresie aţi rămas după vizita făcută la Arad de ministrul Sportului, Eduard Novak?

- Mă bucur că ministrul Sportului a acceptat invitaţia de a veni la Arad şi cumva simbolic i-am înmânat responsabilitatea de a lua decizii pentru modernizarea Sălii Polivalente şi a Bazinului Delfinul.

- Să vorbim puțin despre criza energetică care a început să ne lovească în plin. La nivelul coaliției de guvernare se caută soluții pentru scăderea prețurilor. Până unde credeți că ar trebui să meargă statul pentru a face suportabilă această povară pentru români?

- Pentru a scăpa de acestă criză energetică este nevoie ca toată Europa să se deconecteze de la furnizorii ruşi. Decizia SUA şi a statelor arabe de a furniza gaz lichefiat şi cantităţi mai mari de ţiţei se va resimţi pe termen mediu. Până atunci, războiul cu preţurile trebuie câştigat prin plafonări pe termen scurt.

- Vă mulţumim.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite