Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

U.V.V.G. PROMOVEAZĂ MEDICINA TRADIȚIONALĂ CHINEZĂ

U.V.V.G. PROMOVEAZĂ MEDICINA TRADIȚIONALĂ CHINEZĂ
Comentează 0

La începutul lunii februarie, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș" din Arad a găzduit un eveniment deosebit de captivant, organizat de Centrul de Medicină Tradițională Chineză (TCM) al universității: „Medicina Tradițională Chineză: Terapia cu acupunctură a unor simptome/afecțiuni curente". Evenimentul a adus în prim-plan perspectivele valoroase ale acupuncturii și ale medicinei tradiționale chineze, domeniu de maxim interes pentru studenții și cadrele didactice ale universității, dar și pentru comunitatea locală, prezentă la eveniment.

Coordonat de Prof. univ. dr. Vanda Stan, Directorul Centrului de Medicină Tradiționala Chineză, și Conf. univ. dr. Antoanela Naaji, directorul departamentului de Relații Internaționale din cadrul U.V.V.G., evenimentul a fost marcat de prezența unei ilustre personalități în domeniu. Dr. Yu Funian, expert în acupunctură și visiting professor la U.V.V.G., din anul 2019. Prof. Dr. Yu, speakerul principal, deține și funcția de Președinte al Asociațiilor Mondiale de Medicină Tradițională Chineză și este membru onorific al Federației Mondiale a Asociațiilor de Medicină Tradițională Chineză, aducând o contribuție semnificativă la promovarea medicinei tradiționale chineze în context global. Audiența a beneficiat de o perspectivă amplă și unică asupra beneficiilor terapiei cu acupunctură.

La eveniment a fost prezent și Prof. univ. dr. Marcel Pop, directorul departamentului de Relații Internaționale de la Universitatea Semmelweis din Budapesta, profesor asociat la U.V.V.G.. Această colaborare a subliniat importanța internaționalizării și a schimbului de experiență în domeniul medical.

Tema abordată în cadrul evenimentului a evidențiat potențialul medicinei tradiționale chineze de a complementa abordarea clasică în domeniul sănătății, oferind o perspectivă holistică asupra tratamentelor. Prezentarea domnului Dr. Yu Funian a stârnit un interes deosebit, fiind premergătoare cursului opțional de medicină tradițională chineză, din al doilea semestru, în cadrul Facultății de Medicină. Cursul a fost introdus în curricula universitară de la înființarea Centrului de Medicină Tradiționala Chineză.

Centrul TCM din cadrul U.V.V.G. a fost recunoscut și acreditat de Guvernul Republicii Chineze, asumându-și rolul de a furniza servicii de specialitate nu numai comunității academice, ci și cetățenilor arădeni. Inițiativa susținută de Dna Rector, Prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci, a adus împreună experți de renume mondial și a consolidat poziția Universității de Vest „Vasile Goldiș" din Arad ca un centru de excelență în promovarea și integrarea medicinei tradiționale chineze în contextul academic și comunitar.

În plus, pentru cei interesați nu doar de aspectele medicale, ci și de cultura și limba chineză, U.V.V.G. oferă oportunități prin Clasa Confucius, unde lectori din Republica Chineză predau lecții pentru o înțelegere mai profundă a culturii și a limbii chineze. Astfel, universitatea noastră devine un centru complet, deschis la diversitate și îmbogățirea cunoașterii, integrând tradițiile medicale chinezești într-un cadru academic modern.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite