Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UVVG, prezență activă în cadrul „Zilelor Aradului – 2015”

UVVG, prezență activă în cadrul „Zilelor Aradului – 2015”
Comentează 0

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Universitate comunitară, unde Primăria Arad este unul dintre membrii fondatori, în anul 1990, a organizat, în data de 18.08.2015, cu ocazia „Zilelor Aradului - 2015”, în Aula „Stefan Cicio-Pop”, vernisajul fotografic - Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad – un sfert de secol de istorie instituțională.

Cu acest prilej au fost lansate și monografiile: „Un sfert de secol de istorie instituțională” - autor Virgiliu Jireghie; „Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad 1990-2015” și „Muzeul Memorial Universitar „Vasile Goldiș” din Arad” – autor Marius Grec, care au fost prezentate de prof. Stelean Boia, din cadrul Facultății de Științe Umaniste, Politice și Administrative a UVVG.

La manifestări au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. Horia Truţă, cunoscut om de cultură, istoric și ziarist, cadre didactice, studenți, masteranzi și absolvenți ai UVVG – ALUMNI, dar și public arădean interesat de cultură și educație.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat că „prin expoziția fotografică „Un sfert de secol de istorie instituțională”, maestrul Virgiliu Jireghie a reușit, într-o sinteză fotografică, să cuprindă, în pozele sale, momente esențiale și de referință pentru Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, începând de la mentorul său Vasile Goldiș. Susținem pe mai departe opera științifică a maestrului, pe care dorim să o expunem, în cadrul acțiunilor organizate de orașul nostru, la Bruxelles, din luna noiembrie, sau decembrie din acest an. În monografia „Muzeul Memorial Universitar „Vasile Goldiș” din Arad” este prezentat Muzeul Memorial Universitar, unic în România, care este dedicat fondatorului testamentar al Universității noastre Vasile Goldiș”.       

Cunoscutul om de cultură arădean, prof. Horia Truţă, a subliniat importanța Universității de Vest „Vasile Goldiș”, în cei 25 de ani de activitate instituțională, care „s-a implicat foarte mult în actul de cultură al municipiului Arad, prin programe proprii”, dar și semnificația istorică a manifestărilor dedicate „Zilelor Aradului”, care se desfășoară în jurul datei când municipiul nostru a primit Titlul de „Oraș Liber Regesc”, acordat de Împăratul Francisc I. 

Următoarele manifestări pe care Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” le va organiza cu ocazia Zilelor Aradului din acest an sunt: 24.08.2015 – ora 15,00, Sala 8, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Educație Fizică și Sport: „Asistența Socială – prezent și perspective arădene” (B-dul Praporgescu nr. 1-3); 28.08. 2015 – ora 1000 – Campusul Universitar „Vasile Goldiş”, (str. Liviu Rebreanu, nr. 86), unde vor avea loc două evenimente: „Vernisaj de fotografii din activitatea Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie și Informatică” și „Noutăţi din domeniul informaticii şi instruirea prin jocuri cu calculatorul şi terminalele mobile”; 30.08.2015, ora 10,00, teren Gloria - „Crosul tinerilor arădeni”, dotat cu Cupa Zilele Aradului – UVVG.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide