Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UTA joacă în această seară primul meci pe Arena Francisc Neuman; partida este prefațată de antrenorul Laszlo Balint

1 septembrie 1946 e ziua în care ITA juca primul ei meci pe stadionul care avea să devină un adevărat ”templu” al fotbalului arădean. Meciul ITA – Ciocanul 1-0, decis de golul înscris de Iosif Petschovsky – din centrarea lui Ludovic Bonyhadi –, anunța că echipa creată aici de Francisc Neuman sosise să scrie istorie în peisajul fotbalistic românesc. Toate numele amintite, și atâtea altele, au intrat în Legenda Aradului. 75 de ani cu clipe fabuloase și cu inevitabile tristeți s-au scurs de când Baronul a început cea mai frumoasă poveste a Aradului, scrie uta-arad.ro.

UTA joacă în această seară primul meci pe Arena Francisc Neuman; partida este prefațată de antrenorul Laszlo Balint
Comentează 0

Astăzi, după șase ani, UTA e din nou în casa ei. S-a întors în această vară și pe prima scenă, care a dus dorul reprezentațiilor oferite de Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc. 

Meciul cu FC Voluntari, pe lângă că e primul disputat la Arad în sezonul 2020-2021 al Ligii 1, e și primul care se joacă pe noua Arenă Francisc Neuman.Suntem generația care inaugurează noul stadion și atunci responsabilitatea pentru noi e cu atât mai mare”, transmite antrenorul Laszlo Balint. „Va trebui să avem atitudinea potrivită, să abordăm fiecare duel la maxim, să facem tot posibilul să câștigăm absolut fiecare metru de teren, astfel încât la sfârșit să ne putem bucura. Sunt convins că bucuria va fi una imensă, mai ales pentru suporterii noștri”, a subliniat antrenorul principal al roș-albilor.

Doisprezece ani și aproape patru luni au trecut de când UTA a oferit Aradului ultima ei reprezentație în Liga 1. Era 7 mai 2008 când arădenii o găzduiau pe Dinamo. Au trecut multe de atunci peste Bătrâna noastră Doamnă, care e din nou îmbrăcată în rochie de gală și e gata să pășească în lumina reflectoarelor. Doi dintre fotbaliștii prezenți în jocul amintit mai sus, Ioan Hora și Cristi Melinte, sunt și acum în team-ul utist, mai scrie uta-arad.ro.

UTA – FC Voluntari se dispută în această seară, de la ora 21:00 și se vede pe Look Sport, Digi Sport și Telekom Sport.

În aceeași ordine de idei trebuie spus că aseară UTA a făcut primul antrenament pe noul stadion, iar cei aproximativ 150 de suporteri prezenți au asigurat o atmosferă incendiară.

Intrați AICI pentru detalii.

Foto: uta-arad.ro

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite