Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lanterna roşie ia un punct de la Arad: UTA – Chindia Târgovişte 1-1 (FOTO)

Bătrâna Doamnă nu reuşeşte să lege două victorii în actuala ediţie a Superligii, însă din păcate reuşeşte să lege două semieşecuri. După un 1-1 în deplasare cu CS-Mioveni, o echipă slab cotată, UTA se împiedică şi acasă în faţa lanternei roşii. Chindia Târgovişte a marcat prima şi putea pleca cu toate cele trei puncte de la Arad, însă în repriza secundă elevii lui Ilie Poenaru par să se fi treezit la realitate, reuşesc să egaleze şi ratează pe finalul meciului câteva ocazii bune de a înscrie.

Lanterna roşie ia un punct de la Arad: UTA – Chindia Târgovişte 1-1 (FOTO)
Comentează 0

După o primă repriză în care nu i-a mers jocul, având prima ocazie abia în minutul 31, UTA intră la cabine cu un handicap de 0-1, după un gol de cascadorii râsului.

Cel mai potrivit clişeu care s-ar potrivi pentru a descrie ceea ce s-a întâmplat în primele 45 de minute pe Arena Francisc Neuman ar fi „fotbal cu pipeta”. Cele două echipe au încercat câte ceva, dar nu le-a ieşit mare lucru. UTA a avut o acţiune cât de cât interesantă în minutul 4, când Batha îi trimite lui Jobello, acesta centrează căutându-l pe Otele, dar portarul oaspeţilor este la post. Până în minutul 31, când Jobello combină cu Cascini și trage de la marginea careului, puţin pe lângă poarta lui Moldovan, nu se întâmplă nimic notabil. Un minut mai târziu e rândul Chindiei să rateze. Popadiuc centrează, Celea loveşte cu capul, dar Balaurul este pe direcţia mingii şi reţine. În minutul 44 însă reuşeşte însă să se cam facă de râs. Rusul Akhmatov primeşte de la fostul utist Vorobjovas,  şutează pe jos, mingea loveşte bara, apoi ricoşează în spatele lui Balauru, care apucase să plonjeze şi intră în poartă. În minutul 45+1, Postolachi a fost la un pas să stabilească egalitatea, dar mingea expediată de acesta trece pe lângă poartă.

UTA îşi schimbă faţa

În repriza a doua, Poenaru reuşeşte să schimbe faţa echipei, care încetul cu încetul trece la conducerea jocului, reuşeşte să egaleze şi trece de câteva ori pe lângă victorie, în minutele de final. Încă din minutul 46, Batha îi face loc lui Keşeru, iar fostul stelist dă dovadă că nu a uitat încă că este vedeta echipei şi reuşeşte câteva faze frumoase. În minutul 49, acesta centrează din lovitură liberă, mingea ajunge la Chindriș care loveşte cu capul din careu dar nu nimereşte cadrul porţii. În minutul 55, Postolachi primeşte de la Jobello, îl vede pe Keşeru, gândeşte foarte bine faza şi îi trimite colegului său din atac, care trage cu forţă. Balonul nu nimereşte însă cadrul porţii, trecând puţin peste transversală. În minutul 57, Otele îi trimite lui Cascini, acesta trage, dar mingea îl loveşte în spate pe nigerian şi trece pe lângă poarta lui Moldovan. În minutul 72, Keşeru este implicat din nou într-o fază periculoasă pentru Chindia, dar balonul expediat nimereşte transversala. Vine însă minutul 86, când Benga primeşte o minge expediată din corner şi înscrie cu un voleu superb. Este semnalul pe care îl aşteaptau arădenii, care încep să atace în valuri. Jobello ratează în minutul 87, când şutul pe care-l exepediază este reţinut de Moldovan, un minut mai târziu, Ubbink centrează în careu, dar un fundaş advers respinge din faţa lui Benga. În minutul 90+2, balonul ajunge în careu la Keșeru, îi trimite la Jobello, dar Căpuşă respinge în corner. În minutul 93, Benga se află din nou în faţa golului, când reia o centrare venită de la Ubbink.

Protagoniştii de astăzi

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Ilie Poenaru, respectiv Adrian Mihalcea.

UTA: Balauru – Vukcevic, Chindriș, Benga, Hoxhallari (Abeid); Batha (Keşeru), Isac; Otele (Stahl), Cascini (Ubbink), Jobello; Postolachi (Ademi). Rezerve: Iacob – Ubbink, Stahl, Matei, R. Pop, Negoescu, Ademi, Keşeru, Abeid.

Chindia: D. Moldovan – Orozco, Celea, Boldor, A. Ioniță (Atanase); Neguț, Vorobjovas, Akhamatov, Popadiuc (Dumitrașcu); Cooper (Căpuşă), D. Popa. Pe bancă: Căbuz – Căpușă, Passaglia, Dumitrașcu, Cherchez, Atanase, Dinu, Dima, Șerban.

Partida a fost arbitrată de Szabolcs Kovacs (la centru), Valentin Avram şi Romică Brîndaș (la cele două tuşe), Florin Andrei fiind arbitru de rezervă. În ceea ce priveşte aamera VAR, acolo s-au aflat Rareș Vidican și Florin Neacşu, în timp ce observatori au fos Teodora Albon (FRF) şi Ioan Bogdan (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (75)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite