Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

În inferioritate numerică, elevii lui Poenaru îşi mai spală din păcate: UTA-CFR 1-1 (FOTO)

După câteva meciuri jucate de elevii lui Ilie Poenaru parcă în bătaie de joc, în această seară aceştia reuşesc să-şi mai spele din păcate, în compania Campioanei României. În urma unui meci disputat, în care a dominat destul de mult, cu un public care a făcut o atmosferă superbă pe stadion, cu vicecampioanele de la FCC Baschet UAV Arad alături, după cum se poate vedea şi din galeria foto de la finalul articolului, Bătrâna Doamnă obţine un punct cu CFR Cluj, punct cu atât mai valoros cu cât a fost obţinut în inferioritate numerică.

În această seară am văzut o altă echipă a Aradului, o echipă care a demonstrat că îşi doreşte să câştige, indiferent de valoarea adversarului, şi o echipă care a demonstrat că poate mult mai mult decât a reuşit să realizeze până acum. În urma acestui rezultat, UTA urcă pe poziţia a IX-a, cu 16 puncte, fiind la doar două puncte de play-off.

În inferioritate numerică, elevii lui Poenaru îşi mai spală din păcate: UTA-CFR 1-1 (FOTO)
Comentează 0

Deşi a început mai bine, fiind mânată de la spate de suporteri, Bătrâna Doamnă intră la cabine condusă fiind cu 1-0, de o echipă mult mai experimentată.

UTA are prima ocazie încă din minutul 2. Paul Anton execută un corner, Benga deviază cu capul, Cascini încearcă să reia cu capul din plonjon, dar nu alege cea mai bună soluţie şi balonul este respins din nou în corner. Oaspeţii reuşesc să respingă, iar Stahl trage peste. În minutul 14, vine rândul CFR-ului să se apropie periculos. Manea centrează de pe dreapta, Bîrligea reia cu exteriorul, însă nimereşte transversala. În minutul 17, Otele se află şi el aproape de gol, după ce primeşte o centrare de la Chindriș şi trece frumos de Yuri. Portarul Scuffet a fost însă la post. În minutul 22, Bîrligea trage tare, de la marginea careului, dar Iacob boxează cu dificultate, iar în minutul 31, CFR trece din nou pe lângă deschiderea scorului. Boateng îi trimite lui Petrila, acesta șutează din 16 metri, însă Iacob intervine salvator. Un minut mai târziu însă, la fel ca întreaga apărare arădeană, şi Florin Iacob este prins pe picior greşit, iar Boateng înscrie superb cu capul, după un corner executat de Deac. UTA nu depune însă armele şi încearcă să egaleze, Otele şi Cascini având posibilitatea să înscrie, în minutele 35 şi 39. În minutul 41 însă, CFR putea înscrie din nou. Bară CFR. Manea centrează, Yuri retrimite, balonul ajunge la Malele care trimite pentru Boateng, care nimereşte bara. Un minut mai târziu, replica UTA-ei vine prin Stahl. Acesta trece printre trei adversari și trage, însă Scuffet respinge.

Isac eliminat de VAR

Repriza secundă continuă cu o echipă arădeană prezentă în joc, până în minutul 70, când Isac îl faultează pe Deac şi partida este înreruptă preţ de vreo trei minute, Bătrâna Doamnă îşi domină adversara şi chiar reuşeşte să înscrie.

În minutul 49, UTA are o ocazie bună de a înscrie. Stahl centrează,  Otele reia cu capul din apropierea porţii, dar arbitrul fluieră un fault făcut de nigerian. În minutul următor, CFR are o ocazie prin Boateng, care primeşte de la Malele dar nu nimereşte poarta lui Iacob. În minutul 56, Malele se apropie periculos pe contraatac, şutează pe colţul lung, dar Iacob reuşeşte să reţină şi vine minutul 59, când Bătrâna Doamnă egalează cu ajutorul lui... Kolinger. Paul Anton execută o lovitură de la colţ, Benga reia cu capul, iar Kolinger este omul potrivit la locul potrivit, dar nu pentru echipa lui, şi trimite în propria poartă. În minutul 67, Otele putea să-şi pună echipa în avantaj, după o centrare în fața porții, respinsă de Camora, care a fost şi el la un pas de autogol. Vine însă şi minutul 70, când Isac îl faultează din spate pe Deac. Într-o primă fază vede galben, dar după ce-şi consultă colegii din camera VAR centralul Ionuţ Coza se răzgândeşte şi îi dă roşu în minutul 73. UTA pierde astfel iniţiativa, Poenaru face pe final câteva schimbări defensive, CFR ratează prin Roger şi Janga, în minutele 79 şi 80, iar la final scorul rămâne egal.

Echipele trimise pe teren

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Ilie Poenaru, respectiv Dan Petrescu.

UTA: Iacob – Vukcevic, Chindriş, Benga, Abeid (Dobrescu) – Isac, Anton, Cascini – Stahl (Jobello), Postolachi (Erico), Otele (Batha). Pe bancă: Balauru – Erico, Dobrescu, Batha, Ubbink, Negoescu, Hoxhallari, Jobello, Keşeru.

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Kolinger, Camora – Deac (Roger jr.), Cvek, Boateng (Muhar), Petrila – Malele (Janga), Birligea (Yeboah). Pe bancă: Sava – Braun, Bălan, Hoban, Muhar, Roger, Gîdea, Yeboah, Janga.

Partida a fost arbitrată de Ionuț Coza (la centru), ajutat de Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu (la cele două tuşe), rezervă fiind Florin Andrei, în timp ce în camera VAR s-au aflat Szabolcs Kovacs şi Alexandru Vodă. În ceea ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost Aron Hizo (FRF) şi Eduard Alexandru (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (94)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite