Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu un Rareş Pop nu se face primăvară: CFR-UTA 2-1, arădenii nereuşind să-şi fructifice omul în plus (FOTO)

Cu nou portar, ucraineanul Danilo Kucher care debutează cu gol primit, cu un om în plus din minutul 70, dar şi cu un arbitraj slab, UTA pierde cu 1-2 partida din această seară disputată în Gruia, în compania celor de la CFR Cluj. Din păcate, Rareş Pop, cel care a marcat golul Bătrânei Doamne la începutul reprizei secunde, nu are colegi pe măsură, care să fie în stare să se sacrifice pentru echipă dar şi să-şi păstreze luciditatea în momentele cheie.

Cu un Rareş Pop nu se face primăvară: CFR-UTA 2-1, arădenii nereuşind să-şi fructifice omul în plus (FOTO)
Comentează 0

RuDupă o primă repriză cu de toate, cu penalty inventat de arbitru, penalty care este ratat ulterior, cu un gol anulat pentru o fază premergătoare, cu un central foarte ezitant, căruai îi trebuie minute bune pentru a consulta VAR-ul şi pentru a lua o decizie, UTA a intrat la cabine condusă cu 1-0 de o echipă a lui Dan Petrescu care nu s-a întrebuinţat prea mult.

Până în minutul 15, când CFR-ul a marcat prin Ermal Krasniqi, care a reuşit un șut frumos, din careu, a fost un joc echilibrat, cu ocazii de ambele părţi. Prima ocazie îi aparţine UTA-ei, în minutul 8, când Barbosa trage peste poarta lui Sava, dintr-o poziție centrală. Două minute mai târziu, CFR dă replica prin Cvek care trage din 16 metri, dar nu nimereşte cadru porţii. În minutul 12 este rândul Bătrânei Doamne să rateze. Bosniacul Milosevic trage din careu, dar mingea trece peste. UTA este clar dezavantajată de arbitrul Rusandu în minutul 21, când acesta dictează lovitură de la 11 metri pentru gazde deşi era clar ca lumina zilei că a fost vorba despre o simulare a lui Maglica, care a căzut în careu de lângă Chindriș, care nu a comis nicio „infracţiune”. Lovitura de pedeapsă este executată şi ratată de Deac, trei minute mai târziu, pentru că Rusandu a avut nevoie de timp să parlamenteze cu colegii săi din Camera VAR, cu toate că nu s-a obosit totuşi să meargă la marginea terenului să revadă faza. Krasniqi are o nouă ocazie în minutul 35, când driblează un adversar, șutează din careu, dar mingea este respinsă. În minutuzl 45+5, gazdele înscriu prin Rangelo Janga, cu o lovitură de cap din careu, după o centrare primită de la Krasniqi, dar de data aceasta centralul decide după minute bune de consultări cu colegii săi din Camera VAR, să meargă la marginea terenului să revadă faza incriminată şi să se convingă că Milosevici a fost busculat bine de Kolinger la o fază premergătoare.

Un om în plus, dar degeaba

UTA începe mai bine în repriza a doua, schimbările făcute de Balint la pauză, Ubbink în locul lui Hoxhallari şi Otele în locul lui Barbosa, reuşind să impulsioneze pentru moment jocul Bătrânei Doamne, dar cel care iese la rampă în minutul în minutul 47 este Rareş Pop, care înscrie cu mult sânge rece de la marginea careului mic. Asta, după ce balonul trece pe la Cascini şi Abeid, care trage, dar Cvek deviază până la juniorul arădean, care nu-l iartă pe Sava. CFR-ul nu se lasă însă, astfel încât în minutul 51, Janga șutează pe poartă, dar ucraineanul Kucher este la post. Gazdele aveau însă să marcheze în minutul 63, când Deac centrează iar Yuri, scăpat de o apărare somnoroasă a UTA-ei, înscrie din mijlocul careului. CFR-ul mai are o ocazie în minutul 67 prin Camora, iar în minutul 70 rămâne în 10 oameni, după un fault grosolan făcut de Maglica, care îi ia glezna lui  Vukcevic. Rusandu a avut nevoie de VAR, dar până la urmă a luat decizia corectă şi l-a eliminat pe „ciobanul” de la CFR. În minutul 72 însă, Roger jr. este lovit şi el urât de Deac, dar clujeanul scapă doar cu galben, centralul părând a fi depăşit complet de situaţie. În minutul 78, Anton îi trimite în careu lui Postolachi, dar basarabeanul pierde în mod inexplicabil balonul, iar faza se răceşte.

UTA mai are două ocazii în minutele 86 şi 90, dar... degeaba. În minutul 86, Milosevic primește mingea în careu, dar portarul Sava este la post, iar în minutuş 90,  Anton execută un corner, Postolachi reia cu capul pe lângă poartă din mijlocul careului.

La final, Bătrâna Doamnă bifează un nou rezultat negativ, rămâne pe loc retrogradabil direct, cu doar 24 de puncte din 28 de jocuri, în timp ce gazdele adună 59 de puncte, îşi consolidează poziţia secundă în clasament şi continuă cursa de urmărire a Farului lui Gică Hagi, echipă aflată pe primul loc, cu 61 de puncte.

Echipele trimise pe teren

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Dan Petrescu, respectiv Laszlo Balint.

CFR Cluj: Sava – Braun, Yuri, Burcă (Kolinger), Camora – Deac (Peteleu), Muhar, Cvek (Hoban), Krasniqi (Petrila) – Maglica, Janga (Ţîru). Pe bancă: Scuffet – Peteleu, Țîru, Kolinger, Hoban, Bordeianu, Petrila, Fica, Yeboah.

UTA: Kucher – Chindriș, Benga, Hoxhallari (Otele) – Vukcevic (Roger jr), Anton, Cascini (Postolachi), Abeid  – R. Pop (Pașcalău), Milosevic, Barbosa (Ubbink). Pe bancă: Balauru – Dobrescu, Stahl, Erico, Ubbink, Postolachi, Otele, Roger jr., Pașcalău.

Partida a fost condusă la centru de Lucian Rusandu, ajutat la cele două tuşe Imre Laszlo Bucsi şi Mihai Marica, arbitru de rezervă fiind Florin Andrei. În ceea ce priveşte Camera VAR, acolo s-au aflat Szabolcs Kovacs şi Ferencz Tunyogi, iar observatori au fost Zoltan Szekely (FRF) şi Ioan Mironaș (LPF).

Sursa foto: Facebook UTA-Arad

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite