Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Laszlo Balint revine cu stângul: Petrolul – UTA 2-1

Revenirea lui Laszlo Balint nu a adus din păcate victoria în meciul disputat în această seară în etapa a XVII-a a Superligii. Bătrâna Doamnă pierde cu 2-1 şi rămâne din păcate pe proziţia a XV-a a clasamentului, cu doar 16 puncte. Deşi a dominat pe alocuri, UTA nu a fost suficient de consistentă în joc, fiind depăşită de o echipă mai omogenă. De remarcat însă revenirea lui Ubbink, care a fost introdus pe teren şi a avut o contribuţie la golul marcat de Otele. În schimb, Keşeru a jucat în aceeaşi notă cu care ne-a obişnuit din păcate de când este la UTA, nereuşind să se facă remarcat, cu excepţia unei faze care însă nu a dus la nimic concret.

Laszlo Balint revine cu stângul: Petrolul – UTA 2-1
Comentează 0

UTA începe ceva mai bine, îşi domină adversarii în primele minute ale jocului, o primă fază demnă de remarcat petrecându-se în minutul 2, când Otele trage peste poartă. Încetul cu încetul gazdele intră în meci şi echilibrează partida, în minutul 15, Jair având o ocazie bună de a înscrie din pasa lui Cioiu.  Replica UTA-ei vine însă imediat. În minutul 16, Postolachi îi trimite lui Rareş Pop care scapă singur şi înscrie, dar golul este anulat pe motiv de offside. În minutul 21, Stahl centrează bine pentru Otele, dar acesta pierde startul nereuşind să-i ia faţa lui  Borța, iar în minutul 22, Petrolul este aproape de autogol. Petrolul, aproape de autogol. Abeid centrează, Meijers respinge cu capul în Huja, dar balonul trece pe lângă poarta lui Vâlceanu. În minutul 23, Pop centrează din corner până la Otele, care trage în blocaj.

În a doua parte a primei reprize, este rândul fotbaliştilor de la Petrolul să fie mai periculoşi. În minutul 38, Jair trage de la distanță, însă Iacob este la post, în minutul 39, Cioiu îi trimite lui Irobiso, dar șutul acestuia e apărat de acelaşi Iacob, în minutul 43, Țicu îi pasează lui Seto, care scapă sprea poartă, trage slab și poartarul UTA-ei respinge, iar în minutul 45+4, gazdele cer lovitură de la 11 metri, acuzând faptul că Hoxhallari ar fi atins mingea cu mâna. Arbitru nu dă nimic, pe bună dreptate, balonul ajunge la Cioiu, care îi trimite lui Meijers. Acesta din urmă este surprins de pasă şi trimite mingea afară.

UTA pierde în repriza secundă

În repriza secundă, UTA cedează din ce în ce mai mult teren, iar Petrolul, o echipă mult mai omogenă, înscrie prima dată din penalty. Asta, în condiţiile în care Irobiso trage de aproape în mâna lui Chindriș, iar după ce consultă VAR-ul, centralul Marian Barbu arată punctul cu... var. Astfel, în minutul 52, Jair îl execută fără emoţii pe Iacob. Deşi Petrolul domină, Bătrâna Doamnă are o ocazie în minutul 59, prin Otele, care preia cu călcâiul, şutează, dar balonul este reţinut de Vâlceanu. Vine însă minutul 67 şi gazdele se distanţează pe tabelă. Vâlceanul degajează, mingea se loveşte de Paul Anton, sare la Cioiu ca din zid, iar Cioiu îi trimite lui Irobiso, care driblează tot, inclusiv pe Iacob, şi face 2-0 Tot Irobiso are ocazia să înscrie din nou, în minutul 73, dar trimite pe lângă poartă. În minutul 76, UTA are o tresărire de orgoliu. Graţiat de Balint, după ce a fost exclus din lot de Ilie Poenaru, olandezul Ubbink, proaspăt introdus pe teren, trimite pentru Dobrescu care dă în bară. Mingea revine însă pe teren, ajungând în genunchiul lui Otele, de unde intră în plasă.

Până la finalul partidei, ar mai fi de remarcat eliminarea lui Irobiso, în minutul 90+5, după un fault prostesc văzut din Camera VAR şi ocazia ratată de Keşeru, introdus şi el după pauză. În minutul 90+7, Bătrâna Daomnă aruncă o minge în careul lui Vâlceanu, Huja respinge în Mathaus, balonul la Keşeru, dar fostul stelist trage pe lângă poartă din trei metri.

Cum au arătat echipele trimise pe teren

Dar să vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Nicolae Constantin, respectiv Laszlo Balint.

Petrolul: Vâlceanu – F. Mathaus, Meijers, Huja – Borța, Seto, Jair, Grozav (Dumitriu), Țicu – Cioiu (Budescu), Irobiso. Rezerve: Leitner – Budescu, Pashov, A. Olaru, Velisar, M. Bratu, Cebotaru, Tucaliuc, Dumitriu.

UTA: Fl. Iacob – Abeid, Chindriș (Ubbink), Hoxhallari, Dobrescu – Batha, Anton – Stahl (Keşeru), Rareş Pop (Negoescu), Otele (Jobello) – Postolachi. Rezerve: Balauru – Isac, Ubbink, Fl. Matei, Negoescu, Jobello, Keşeru, Maxim, Cibi.

Partida a fost condusă de Marian Barbu (la centru), ajutat de Imre-Laszlo Bucsi şi Stelian Slabu (la cele două tuşe), arbitru de rezervă fiind Cristina Mariana Trandafir, în timp ce în Camera VAR s-au aflat Marcel Bîrsan și Gabriel Stroe. În ceea ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost Eduard Dumitrescu (FRF) şi Mircea Călin (LPF).

Sursa foto: Facebook UTA-Arad

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite