Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bătrâna Doamnă pierde prosteşte două puncte: UTA – Rapid 1-1 (FOTO)

UTA a pierdut prosteşte în această seară două dintre cele trei puncte puse în joc în confruntarea cu Rapidul. A fost un meci desfăşurat pe un teren greu, pe care Bătrâna Doamnă a dat impresia că îl poate câştiga fără probleme. Elevii lui Laszlo Balint au dat dovadă că îşi doresc mai mult victoria, dacă ar fi să folosim un clişeu, au muncit mai mult, au reuşit să deschidă scorul şi au condus până în 90+5, când s-a văzut egalată, în urma unul fault în careu comis de nou intratul Maxim.

Bătrâna Doamnă pierde prosteşte două puncte: UTA – Rapid 1-1 (FOTO)
Comentează 0

După o primă repriză de luptă, Bătrâna Doamnă intră la cabine cu un avantaj de 1-0, datorită reuşitei lui Otele din minutul 40. Ubbink, care după plecarea lui Ilie Poenaru pare să-şi fi găsit din nou locul în echipă, îl angajează pe nigerian, care profită de o ieşire total neinspirată a portarului Horaţiu Moldovan, trimite spre poartă, iar mingea... se scurge şi intră în plasă.

Până atunci, ar fi de remarcat faptul că în minutul 2 partida a trebuit să fie întreruptă de centralul Marcel Bîrsan din cauza fanilor care au arucat cu sute de role de hârtie pe teren, creând o atmosferă specifică derby-urilor sud-americane. În minutul 15, Rapidul are o ocazie prin Ioniţă care trage de la marginea suprafeţei de pedeapsă, dar Iacob este la post. Replica UTA-ei vine patru minute mai târziu. Ubbink centrează, Moldovan iese greșit, astfel încât Hoxhallari trece pe lângă deschiderea scorului. În minutul 29, Otele pătrunde pe stânga, centrează, dar lui Rareş Pop nu îi ies paşii şi faza se stinge. În minutul 34, Dobrescu îi trimite lui Otele, care încearcă un şut din întoarcere, dar nu nimereşte cadrul porţii, iar în minutul 36, Morais îi trimite lui Emmers, acesta reia balonul înspre poarta arădeană, dar Iacob nu poate fi bătut.

Prima repriză se termină cu o ocazie a gazdelor. Pop pasează pentru Isac, acesta ar fi putut să-i paseze lui Keșeru, dar nu o face, preferând să-şi încerce el norocul. Horaţiu Moldovan reuşeşte însă să respingă.

Şi în repriza secundă UTA dă dovadă că este echipa mai bună, luptă mai mult şi părea că nimeni nu va reuşi să o impiedice să-şi adjudece toate cele trei puncte puse în joc.

Maxim o comite şi-şi ţintuieşte echipa pe loc direct retrogradabil

În minutul 49, Otele șutează din careu, ratând de puţin poarta. Peste două minute, Rapidul se apropie la rândul său periculos de poarta lui Iacob. Ioniţă centrează, Săpunaru sare, loveşte cu capul, dar Iacob reţine. În minutul 69, Ubbink trage puternic, dar Horaţiu Moldovan reţine cu dificultate, iar în minutul 76, este rândul lui Ioniţă să tragă şi al lui Iacob să apere. Dacă până la sfârşitul timpului regulamentar nu s-a mai întâmplat nimic notabil, în minutul 90+1, Maxim ar fi putut înscrie din centrarea lui Jobello, dar nu o face. Peste patru minute îl faultează însă în careu pe Dragoş Grigore şi pune capăt speranţelor UTA-ei de a părăsi locul 15, direct retrogradabil. Dugandzic transformă lovitura de pedeapsă şi în loc să urce în clasament, UTA rămâne pe 15, cu doar 19 puncte în 21 de partide disputate.

Cum a arătat distribuţia din această seară

În cele din urmă, să vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Laszlo Balint, respectiv Adrian Mutu.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Hoxhllari, Dobrescu – Isac, Cascini (Paul Anton) – Rareş Pop (Maxim), Ubbink, Otele (Jobello) – Keşeru (Postolachi). Pe bancă: Balauru – Paul Anton, Cibi, Maxim, Șteau, Postolachi, Jobello, Godwin, M. Bota.

Rapid: Horaţiu Moldovan – Belu (Onea), Săpunaru, Grigore, J. Morais – Albu (Albu), Ciobanu, Emmers – Pănoiu, Dugandzic, Al. Ioniță (Stan). Pe bancă: Drăghia – Crepulja, Sefer, Onea, C. Ignat, P. Iacob, Fl. Ștefan, G. Gheorghe, Stan.

Partida a fost arbitrată de Marcel Bîrsan (la centru), Radu Ghinguleac şi Mihai Marica (la cele două tuşe), arbitru de rezervă fiind Rareș Vidican, asta, în condiţiile în care în Camera VAR s-au aflat Horațiu Feșnic și Alexandru Cerei, în timp ce observatori au fost Zoltan Szekely (FRF) şi  Iulius Nemțeanu (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

 

 

Galerie foto (41)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite