Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, implicată în procesul medical desfăşurat de Ministerul Apărării Naţionale

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a avut o întrevedere cu Mihai Fifor, Ministrul Apărării Naţionale şi cu general de brigadă dr. Ionel Oprea, şeful Direcției Medicale, cu ocazia vizitei efectuate, vineri, de reprezentanţii MApN, la fosta Policlinică CFR din Arad, trecută recent din patrimoniul Ministerului Transporturilor în cel al Ministerului Apărării Naționale.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, implicată în procesul medical desfăşurat de Ministerul Apărării Naţionale
Comentează 1

Obiectivul preluat de MApN va fi transformat, după lucrări de reabilitare și modernizare, în Centrul regional medical de diagnostic și tratament Arad și va funcționa sub coordonarea directă a Centrului Medical al Armatei „Acad. dr. Ştefan Milcu” Bucureşti.

 „Am discutat implicarea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad în pregătirea unor cadre medicale, care să ia parte la procesul medical pe care îl va derula Ministerul Apărării Naţionale, prin preluarea acestei policlinici, în anumite secţii clinice. Totodată, am reluat un proiect privind genetica imunologică, care va fi una dintre preocupările de cercetare în acest domeniu atât ale Universităţii noastre, cât şi al Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare din cadrul MApN cu care colaborăm deja de peste doi ani. Dorim să aducem, în Arad, un suflu nou, în problema asistenţei medicale, pentru locuitorii municipiului şi judeţului Arad”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

„Centrul regional medical de diagnostic și tratament Arad, care va fi dat în folosinţă, la sfârşitul anului 2019, va deservii cadre militare, rezervişti, membrii de familie ai acestora, precum și locuitorii municipiului și din zonele limitrofe. Vor exista 16 cabinete medicale, cu 51 de posturi în organigrama de personal, dintre care 22 medici specialiști, 23 de asistenți medicali, farmacişti, tehnicieni dentari, un laborator de analize medicale şi un laborator de imagistică. Vrem să avem, în Arad, cel mai modern centru medical de diagnostic şi tratament din această zonă, care va asigura servicii medicale prompte și de calitate”, a declarat Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale.

Daniel Albu

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite