Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un olandez, principalul suspect în uciderea fetiței de 11 ani de la Gura Șuții, fugit din țară

Un cetățean olandez care deja a plecat din România este principalul suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani din județul Dâmbovița. Sursele Realitatea TV arată că trei mașini au fost observate de camerele de supraveghere prin zona din care a fost răpită copila. Doar autoturismul închiriat de olandez nu își justifica prezența acolo.

Un olandez, principalul suspect în uciderea fetiței de 11 ani de la Gura Șuții, fugit din țară
Comentează 0

Fetița de 11 ani dată dispărută în Dâmboviţa a fost găsită moartă la marginea unei păduri. Principalul suspect este un cetăţean olandez. El apare în imaginile surprinse de camerele de supraveghere din localiatea Gura Șuții, la volanul unei maşini închiriate.

Între două camere de supraveghere, mașina ar fi trebuit să parcurgă distanța în 3 minute, însă, în acest caz, a făcut 30 de minute.

Înainte de găsirea cadavrului, bărbatul a fost luat la întrebări de poliţişti, fără să fie însă şi reţinut. Între timp, a părăsit România. Sâmbătă acesta a fost surprins de camerele de supraveghere din terminalul plecări al Aeroportului Otopeni.

Pe corpul copilei au fost observate urme de violență fizică și există suspiciuni că fata ar fi fost violată înainte să fie omorâtă.

Peste 200 de polițiști, pompieri și jandarmi au participat timp de trei zile la căutarea fetei. Au fost folosite drone și un elicopter și fiecare casă din zonă a fost verificată de trei ori.

Rudele fetei au bănuit încă din ziua dispariției că aceasta a fost luată de pe stradă de un necunoscut, însă până în ultima clipă s-au rugat să fie găsită în viață.

În cauză s-a deschis un dosar penal in rem pentru lipsire de libertate. Probele ADN rezultate în urma anchetei vor stabili cauza exactă a producerii decesului.

Șeful Inspectoratului de Poliție al județului Dâmbovița și prim procurorul, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au confirmat faptul că micuța dată dispărută și apoi găsită decedată, la Gura Șuții, a fost răpită. 

Într-o conferință de presă, autoritățile din Dâmbovița au confirmat cele mai negre supoziții. Micuța de 11 ani, din Gura Șuții, a fost cel mai probabil răpită, pe drumul de la școală spre casă. Ulterior a fost ucisă de răpitor și abandonată pe un câmp.

Forțele implicate în anchetarea cazului au ajuns la concluzia că minora a fost răpită, după ce au vizionat mai multe înregistri ale unor camere de supraveghere. O mașină închiriată ce ar fi trebuit să parcurgă o distanță  în 2-3 minute apare în înregistrări la o jumătate de oră distanță între cele două puncte din imaginile de pe camerele de suprveghere. mașina a fost închiriată de un cetățean străin (posibil olandez, conform surselor), acesta fiind moementul în care anchetatorii au bănuit că minora a fost răpită de cel/cei din mașina respectivă și ulterior ucisă.

Principalul suspect va fi audiat. Deasemenea mașina, în care se afla suspectul, a fost indisponibilizată. mașina fost închiriată din București, spune procurorul de caz.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite