Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul - pe harta omorurilor neelucidate: crime abominabile au zguduit comunitatea anul trecut

Anul 2021 a început la Arad în mod tragic, cu o crimă comisă chiar la petrecerea de Revelion. Însă, dacă e să facem o retrospectivă a anului trecut, crimele care au zguduit comunitatea arădeană și care „ne-au pus pe hartă” la capitolul evenimente tragice sunt asasinatul omului de afaceri Ioan Crișan, rămas cu autor necunoscut și crima asupra fetiței de 4 ani, Antonia, comisă chiar de tatăl vitreg. Iată două cazuri care sunt la extreme opuse, în ancheta crimei asupra fetiței oamenii legii au dat dovadă de eficiență și promptitudine, în vreme ce, la pol opus, asasinatul cu bombă asupra omului de afaceri Ioan Crișan a revelat că anchetatorii sunt complet depășiți de situație.

Aradul - pe harta omorurilor neelucidate: crime abominabile au zguduit comunitatea anul trecut
Comentează 0

Crimă în noaptea de Anul Nou

Un adolescent de 16 ani a înjunghiat un minor la petrecerea de Revelion.  Un băiat de 16 ani din Arad a înjunghiat un minor, tot în vârstă de 16 ani, în zona toracelui, chiar în noaptea de Revelion, în zona străzii Ursului din municipiu. Incidentul s-a petrecut în timpul unei petreceri pentru Revelion, la o locuință privată. Lovitura a fost fatală pentru adolescent, care a decedat pe patul de spital. Cei doi s-ar fi certat, după care, agresorul a pus mâna pe cuțit și l-ar fi înfipt în pieptul victimei. În jur de miezul nopții băiatul a ajuns cu o ambulanță la Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, unde a intrat direct în operație. Plaga i-ar fi atins însă chiar inima și băiatul a făcut stop cardio-respirator pe masa de operație și nu a mai putut fi salvat. Atacatorul minor care l-a ucis pe băiat a fost identificat și ținut ulterior în arest de către polițiști. Sentința a fost pronunțată de Tribunalul Arad în acest caz - 6  ani de închisoare pentru inculpatul G.A., pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Trupul neînsuflețit al unui copil a fost găsit pe câmp

Sebastian, băiatul de șapte ani dispărut la începutul anului și căutat cu disperare săptămâni în șir de rude, polițiști, jandarmi și voluntari a fost găsit după trei luni.  Vestea că pe un câmp, la câţiva kilometri de casa lui Sebastian, a fost găsit trupul fără viaţă al unui copil i-a cutremurat pe apropiaţii băiatului. Câinele unui cioban a dat peste rămăşiţele umane. „Pe 3 aprilie 2021, în jurul orei 13.00, postul de politie Mișca din județul Arad, a fost sesizat de către un cioban aflat în zona localității Vânători, despre faptul că în extravilanul localității, la o distanță de aproximativ 9 km, în linie dreaptă, într-un lăstăriș din apropierea unei păduri, a fost găsit cadavrul (în stare de descompunere), al unui copil”, se arară în comunicatul IPJ Arad.

S-a năpustit asupra soției cu o bardă, lăsând-o fără suflare

Scene înfiorătoare s-au petrecut în dimineața zilei de 18 martie 2021, în cartierul Micălaca din Arad, unde un bărbat în vârstă de 58 de ani și-a ucis cu sânge rece propria soție, lovind-o în repetate rânduri în cap cu o bardă.

Tot el a fost, de altfel, și cel care a sunat la numărul de urgență 112 pentru a-i alerta pe anchetatori. Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, femeia de 52 de ani a fost găsită fără suflare chiar în casa în care cei doi locuiau de mai bine de zece ani. Bărbatul în cauză ar suferi de afecțiuni psihice.

Și-a ucis cu sânge rece propria mamă

În data de 31 martie 2021, un bărbat de 53 de ani ar fi chemat salvarea ca să anunțe că mama sa, de 74 de ani, a decedat din cauze naturale. Ulterior, părând cazul suspect pentru cei ajunși la fața locului, au fost anunțați ofițerii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad, care au început cercetările pe strada Bradului din municipiul Arad și și-au dat seama că bărbatul minte, că nu ar fi vorba de o moarte naturală, ci de o crimă.

În noaptea de 30/31 martie 2021, pe fondul unei stări conflictuale, inculpatul, care locuia împreună cu mama sa, în vârstă de 75 ani,  i-a aplicat  acesteia mai multe lovituri cu un corp contondent (un blat de lemn) provocându-i fracturi osoase complexe, iar ca urmare a leziunilor suferite victima a decedat. Inculpatul a fost arestat preventiv pentru omor în data de 1 aprilie 2021.

Asasinatul cu bombă a adus experți de la București

În cazul asasinatului asupra lui Ioan Crișan, din data de 29 mari 2021, procurorul de caz a dispus realizarea mai multor expertize și constatări criminalistice, având în vedere natura complexă investigației. Au fost audiate mai multe persoane, iar acum sunt derulare „activități de urmărire penală în ritm continuu și susținut”, potrivit comunicatului.

Au fost alocate importante resurse umane și logistice de către Poliția Română, care își desfășoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică”, se mai arată în comunicat.

Cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan a fost preluat de Parchetul General. Mașina omului de afaceri a explodat în mers, în parcarea unui supermarket.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Specialiştii trimişi de la Bucureşti şi din toată ţara, de la Crimă Organizată, nu au părăsit Aradul. Au fost, sunt şi vor rămâne acolo până când este nevoie şi până când vor reuşi să furnizeze către cel care instrumentează acest dosar complicat, către procurorul de caz de la Parchetul General, toate elementele necesare pentru a ajunge la rezultatul pe care ni-l dorim cu toţii. Din punct de vedere al Poliţiei Române, ne-am făcut, ne facem treaba şi livrăm tot ceea ce ţine de noi”, a spus Lucian Bode despre cazul Crișan.

Fetița ucisă și incendiată de tatăl vitreg

Tatăl vitreg al fetiței din Arad, găsită moartă și incendiată, a recunoscut că el este autorul crimei. Bărbatul de 23 de ani și-a schimbat declarația inițială și a povestit ce s-a întâmplat. Bărbatul le-a povestit în detaliu anchetatorilor ce s-a întâmplat. Inițial, el spusese că o găsise fără suflare și că ar fi dus-o pe un câmp, unde ar fi lăsat-o.

Ulterior, în faţa procurorilor, bărbatul şi-a schimbat declaraţia şi a recunoscut că el a ucis-o pe fetiţă, după ce a dat-o cu capul de peretele din holul locuinţei, fiind deranjat că fetiţa nu îl lăsa în pace şi vroia să se joace cu el.

Inculpatul a declarat că, apropiindu-se de copil, a constatat că fetiţa nu are puls, s-a speriat şi s-a gândit să scape de cadavru, pe care l-a depus într-un geamantan, l-a ambalat practic într-un geamantan. A apelat apoi la o firmă de taximetrie, s-a deplasat cu taxi până în cartierul Bujac din municipiul Arad şi, după ce a ajuns în zona cimitirului, a lăsat cadavrul într-o zonă cu vegetaţie mai stufoasă, plecând de la faţa locului. Mama nu ştia. Născuse de şase zile şi a venit acasă în cursul zilei de luni. A întrebat unde este minora şi concubinul i-a răspuns că se află la vecini. Conform declaraţiei unei martore, persoana care s-a prezentat să facă denunţul la IPJ Arad, este cunoscut ca un consumator de droguri", a declarat Ruxandra Tarcea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Bărbatul a participat la reconstituirea faptelor, fiind dus de anchetatori în apartamentul unde s-a produs crima. El le va povestit procurorilor cum s-au întâmplat faptele.

Polițiștii au făcut publice imagini de la momentul reținerii bărbatului suspectat de uciderea fetiței de 4 ani din Arad. El a fost luat din pat de mascați, care l-au găsit dormind. Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi consumat droguri înainte de tragedie.

Cadavrul fetei a fost găsit pe un teren de lângă un cimitir, de câinele unui localnic. Copilul a putut fi identificat după ce specialiștii au reușit să îi facă portretul-robot.

Jaf urmat de crimă la Șagu

În seara zilei de 2 decembrie 2021, polițiștii arădeni au fost sesizați, prin apel 112, despre prezența cadavrului unui bărbat, într-o fermă din extravilanul localității Şagu. Întrucât cadavrul prezenta urme de violență, la fața locului s-a deplasat echipa complexă de cercetare, formată din polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad și medicul legist.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că victima, un bărbat, de 60 de ani, din Arad, ar fi decedat în urma unor traumatisme în zona capului, iar din locația unde fusese găsit lipsesc mai multe bunuri: două televizoare LCD, un autoturism și aproximativ 800 de litri de motorină, care se găseau într-un rezervor de tractor. În urma investigațiilor efectuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au fost emise trei mandate de percheziție, la imobilele a 3 bărbați, din localitatea Mănăștur (comuna Vinga). La domiciliul unui tânăr, de 26 de ani, a fost găsit unul dintre televizoare și alte bunuri care ar fi aparținut victimei. Din investigațiile efectuate în cauză și în urma probatoriului administrat, s-a stabilit că cel în cauză, împreună cu un alt tânăr, de 29 de ani, din localitatea Satchinez, județul Timiș, ar fi comis fapta, iar o parte din bunurile sustrase ar fi fost comercializate în județul Timiș. Tânărul de 26 de ani a fost condus la audieri, celălalt fiind căutat. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. După două zile, polițiștii l-au prins pe al doilea bărbat suspectat că ar fi participat la jaful urmat de crimă care a avut loc la o fermă din judeţul Arad, acesta fiind depistat în judeţul Timiş.

Și-a sugrumat propria mamă

Un tânăr care ar fi fost diagnosticat cu afecțiuni psihice, și-a lovit mama, în vârstă de 49 de ani, de mai multe ori în zona capului, apoi a sugrumat-o, în urma unor certuri. Crima a avut loc în data de 18 decembrie 2021, în casa în care cei doi locuiau înlocalitatea Petriș. Crima a fost sesizată la 112 de către fratele tânărului de 28 de ani. „La data de 18 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Arad au fost sesizați prin apel S.N.U.A.U 112, de către un bărbat, despre faptul că fratele său i-ar fi aplicat mamei mai multe lovituri în zona capului, cauzând-i decesul. Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că bărbatul de 28 de ani, din comuna Petriș, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu mama sa, pe fondul unei discuții în contradictorii, i-ar fi aplicat acesteia mai multe lovituri cu pumnii în zona capului și ar fi strâns-o de gât. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, bărbatul fiind reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților Tribunalului Arad cu propunerea luării unei măsuri preventive”, se arată într-o informare a IPJ Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite