Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Terenul de sport de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” va fi modernizat

Primăria Arad intenționează să modernizeze terenul de sport de la Colegiul Național „Moise Nicoară”.  Documentația tehnico-economică pentru reabilitarea și amenajarea terenului de sport a  fost aprobată astăzi, în cadrul ultimei ședințe extraordinare a lunii martie. Vorbim despre o investiție de aproape patru milioane de lei  care ar trebui să fie finalizată în 12 luni.

Terenul de sport de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” va fi modernizat
Comentează 1

Terenul din proximitatea Colegiului Național „Moise Nicoară” este în prezent folosit pentru activități sportive. Actualmente, suprafața celor două terenuri de baschet și a pistei pentru alergare prezintă defecțiuni locale și este acoperită pe alocuri cu vegetație, drept pentru care nu mai este corespunzătoare desfășurării unor activități sportive în condiții optime de siguranță și confort.   

„Modernizarea terenului de sport de la Moise Nicoară va fi un plus atât pentru elevii colegiului, cât şi pentru toți iubitorii de mişcare în aer liber”, a declarat primarul Călin Bibarţ. Acesta a ţinut să precizeze în cadrul şedinţei de consiliu, că respectivul teren va fi dodat cu nocturnă, în condiţiile în care nu va fi destinat doar elevilor de la „Moise”.

Ce lucrări urmează să se facă

Muncipalitatea arădeană și-a propus modernizarea acestui teren care în urma investiției realizate din fonduri de la bugetul local va corespunde tuturor reglementărilor tehnice în vigoare.

Concret se va interveni la nivelul întregii suprafețe de teren de peste 7000 mp. Va fi refăcută suprafața pistei de alergare, dar și zona de siguranță adiacentă acesteia, se va interveni la nivelul suprafețelor de joc, va fi refăcută groapa de aterizare în suprafață de 25 mp. Cu aceeași ocazie se va amenaja un acces auto ocazional pentru intervenții, iar spațiul verde va fi refăcut. Terenurile de sport vor fi dotate cu patru coșuri de baschet, patru porți de handbal, două fileuri de volei, două mese pentru ping-pong, zece mingi de baschet, zece mingi de handbal, zece mingi de volei.  Totodată vor fi montate bănci, coșuri de gunoi, pubele colectoare, un rastel pentru biciclete, o cișmea și o toaletă publică. Nu în ultimul rând se are în vedere instalarea unui  sistem Wi-fi, iar terenul de sport va fi prevăzut și cu sistem pentru iluminatul ambiental.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite