Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Senatul rămâne fără bani, a fost "dezmăţ" la deplasări în străinătate

Au primit de două ori mai mulí bani pentru deplasări în străinătate şi i-au cheltuit aproape pe toţi, cu două luni înainte de finalul anului. Senatul a intrat în criză financiară. O recunoaşte preşedintele forului superior al Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu, care a recomandat austeritate.

Senatul rămâne fără bani, a fost
Comentează 0

Discuţia privind criza iminentă de bani apare chiar în stenograma ședinței Biroului Permanent din 15 octombrie  "Ni se cam termină banii. În ciuda acestui lucru, recunosc că am eșuat în a controla deplasările și de a ține în frâu aceste cheltuieli. Cert este faptul că bugetul de anul acesta, fiind aproape dublu față de bugetul de anul trecut, de acum doi ani și aproape de două ori și jumătate mai mare decât bugetul din 2016, în octombrie vom termina banii, vom cheltui toți banii pe anul acesta pe deplasări externe și aproape toți banii pe diurnă", a informat chestorul Senatului, Tanczos Barna (UDMR).

În discuţie a intervenit şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: "Suntem într-o situație de criză financiară, da? Nu mai vorbesc de celelalte, care domină tot timpul. Deci trebuie să mai periem puțin participările la diferite reuniuni externe, da? Ăsta ar fi mesajul", a intervenit şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului. 

Pe site-ul Senatului, ultima informaţie legată de . Cheltuieli efectuate cu senatorii trimişi în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar sunt din iunie. Un exemplu de cumpătare este chiar Călin Popescu Tăriceanu, care pentru o deplasare în Belgia, la o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisei Europene, Frans Timmermans, a cheltuit 400 de lei.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite