Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Din ce bani îşi ţine Fifor cabinetul senatorial din Arad?

Din ce bani îşi ţine Fifor cabinetul senatorial din Arad?
Comentează 7

Senatorul de Dolj izgonit şi pripăşit la Arad marchează o premieră în politica românească: traseismul intern. Ne întrebăm cum îşi respectă obligaţiile faţă de alegătorii doljeni care l-au trimis în Parlamentul României, în condiţiile în care el (doar) tulbură apele prin Arad, când ar trebui să aibă activitate în colegiul în care a candidat?

 Mai mult, se recomandă senator de Arad. Chiar şi-a deschis un cabinet parlamentar în Arad (FOTO). Întrebarea legitimă este din ce bani sunt suportate cheltuielile acestui cabinet? Fondurile primite de la Senat sunt pentru un cabinet în colegiul unde a fost ales. Cheltuielile pentru deplasări în teritoriu sunt pentru deplasările în colegiul unde a fost ales. Dacă aceste cheltuieli sunt din fondurile primite de la Senat ar putea fi deturnare de fonduri.

În temeiul prevederilor art. 38 alin. (1) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, "În scopul exercitării mandatului în circumscripţiile electorale, deputaţilor şi senatorilor li se acordă lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputaţilor şi, respectiv, al Senatului, pentru cheltuieli de organizare şi funcţionare a birourilor parlamentare. Cuantumul sumei este stabilit prin hotărâre a birourilor permanente reunite ale celor două Camere, în funcţie de resursele bugetare, dar nu mai puţin de o indemnizaţie şi jumătate brută a deputatului, respectiv a senatorului."

FIfor nu a candidat si nu a fost ales în circumscriptia electorală Arad, în niciun colegiu, deci în concluzie, care ar fi documentele legale care îl fac pe deputat să vină aici?

Deputaţii şi senatorii pot înfiinţa unul sau mai multe birouri parlamentare în circumscripţiile electorale în care au fost aleşi, indiferent de forma de organizare prevăzută la art. 5 al aceluiaşi regulament.

Acest caz ar putea reprezenta o încălcare gravă a legii, în sensul că banii destinaţi pentru un colegiu parlamentar sunt cheltuiţi în altul.

Andrea Kondrad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite