Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Raed Arafat: Prin termoscanare nu se inregistreaza datele personale! Cine nu respecta regulile va suporta consecintele

"Termoscanarea este o forma de pre-triaj, ca sa nu iti intre persoane posibil infectate in interior. Este un scanner portabil. Nu iti ia poza, nu iti ia datele, nu iti citeste CNP-ul pe frunt. Doar iti ia temperatura. Daca e peste 37,3 nu ti se permite sa intri in magazine si ti se recomanda sa mergi la medic si sa fii consultat", a declarat, astazi, în EXCLUSIVITATE la Realitatea PLUS, secretarul de stat Raed Arafat, dezmintind, astfel, zvonurile din scandalul momentului legat de masurarea temperaturii in marile magazine.

Raed Arafat: Prin termoscanare nu se inregistreaza datele personale! Cine nu respecta regulile va suporta consecintele
Comentează 0

Potrivit lui Arafat, sunt doua posibilitati in cazul persoanelor care refuza acest lucru: "fie ca nu te intereseaza de ceilalti (faptul ca ai putea sa ii imbolnavesti pe ceilalti - n.r.), sau ca ai febra si nu vrei sa fii depistat de ceilati".

"Si mie mi s-a luat temperatura cand am intrat aici. Nu e nimic rau", a mai spus Arafat, aflat in incinta Centrului National de Conducere si Coordonare a Interventiei in Situatii de Criza.

"La aeroporturi sunt astfel de termoscannere. (...) Oricine intra la ministere, la Guvern -  ti se ia temperatura", a explicat secretarul de stat, subliniind ca acesta este un lucru normal in perioada asta si trebuie sa ne obisnuim cu el.

Mai mult decat atat, el a precizat ca "nu este nimic ofensiv" legat de aceasta masura.

Raed Arafat sustine ins aca refuzul legat de a te supune aceastei masuri luate de autoritati tocmai pentru a preveni raspanirea infectiei cu virusul SARS-CoV-2 ar putea duce la amendarea persoanei in cauza.

"Regula este regula. (...) Politistii o vor face daca nu se respecta regulile", a aratat  Arafat, mentionand ca "daca nu intelegi cu vorba", va trebui sa existe si partea coercitiva. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite