Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Raed Arafat: Presiunea pe spitale va crește semnificativ. Populația trebuie să înțeleagă care este responsabilitatea sa pentru a limita răspândirea COVID"

Situație îngrijorătoare la nivelul Capitalei. O confirmă și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, care a declarat, astăzi, în debutul ședinței de guvern de la Palatul Victoria, că în perioada 6-10 decembrie s-a înregistrat în Capitală un număr ”suplimentar” de 9070 cazuri de infectare cu Covid în rândul populației. Secretarul de stat avertizează că „o să avem o presiune mai mare pe zona medicală în București și zone limitrofe. Poate că va fi nevoie să transeferăm pacienți către zonele unde presiunea nu este așa de mare". 

Raed Arafat: Presiunea pe spitale va crește semnificativ. Populația trebuie să înțeleagă care este responsabilitatea sa pentru a limita răspândirea COVID
Comentează 0

"Cu domnul Tătaru vom avea o ședință cu managerii de spitale, cu șefii de la ATI și UPU. Am vorbit de intensificarea controalelor și a gradului de implementare a măsurilor deja existente și cu prefectul Capitalei. (...) Incidența nu este singurul factor luat în calcul în lista de măsuri (...) Colaborarea populației este cea mai importantă", a afirmat Arafat.

Cu acest prilej, șeful DSU a anunțat achiziția de noi echipamente medicale menite să ajute unitățile medicale din România în lupta cu pandemia. Vorbim despre 500 de generatoare pentru oxigen care au fost deja distribuite către spitale. 

"Vor mai fi încă 500 (achiziționate -n.r.). Și se are în vedre achiziția unora de capacitate mai mare. Totuși, populația trebuie să înțelegă care este responsabilitatea sa pentru a limita răspândirea", a mai spus Arafat. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite