Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

România, la un pas de valul 3 Covid. Medic: Spitalele NU vor face față numărului de cazuri

Specialiștii din sănătate avertizează că noile tulpini de coronavirus duc și la forme mai severe de boală.

România, la un pas de valul 3 Covid. Medic: Spitalele NU vor face față numărului de cazuri
Comentează 0

Specialiștii din sănătate avertizează că noile tulpini de coronavirus, pe lângă faptul că sunt mai contagioase, duc și la forme mai severe de boală, lucru care se vede în dinamica internărilor in spital. 

Medicul Virgil Musta, de la Timisoara, a afirmat ca batalia nu se castiga in spital, ci in colectivitate, unde trebuie respectate regulile sanitare in continuare. 

"Spitalele nu vor face fata daca numarul de cazuri este foarte mare", afirma Virgil Musta.

Seful Sectiei de boli infectioase de la Spitalul "Victor Babes", din Timisoara, a afirmat ca noile tulpini sunt mai patogene.

"Se pare ca tulpinile care circula la ora actuala, in afara faptului ca sunt mai contagioase, s-ar putea sa fie si mai patogene, ceea ce face ca evolutia unei boli sa fie mai rapida spre forme severe, iar cu acest lucru ne confruntam noi. Batalia cu acest virus nu se castiga in spital, se castiga in colectivitate, in comunitate. Spitalele nu vor face fata - nici in tari cu sisteme mai puternice - daca numarul de cazuri este foarte mare. Noi trebuie sa prevenim, sa avem grija ca numarul de cazuri sa nu fie atat de mare ca sistemul de sanatate sa nu fie pus sub presiune si sa nu fie colapsat", a afirmat Virgil Musta.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite