Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prof. univ. dr. Sandra Evans din cadrul Universităţii din Tübingen (Germania) a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

La invitaţia Conducerii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad - prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG şi prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii, prof. univ. dr. Sandra Evans din cadrul Universităţii din Tübingen (Germania), a vizitat, în data de 21.03.2018, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, Campusul Universitar, Institutul de Ştiinţe ale Vieţii şi laboratoarele de curs.

Prof. univ. dr. Sandra Evans din cadrul Universităţii din Tübingen (Germania) a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad
Comentează 0

Prof. univ. dr. Sandra Evans din cadrul Universităţii din Tübingen a participat în această perioadă la plenara de primăvară a Adunării Regiunilor Europene, organizată la Arad de Consiliul Judeţean şi Primăria Arad, parteneri ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

În cadrul vizitei efectuate la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prof. univ. dr. Sandra Evans a avut o întrevedere, în Sala de Conferinţe din Campusul Universitar  cu prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG, prorectori, decani şi cadre didactice, unde a fost prezentată buna colaborare cu Universitatea din Tübingen de-a lungul anilor.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, i-a prezentat oaspetelui importanţa anului Centenar pentru Universitatea a cărui patron spiritual este Vasile Goldiş, corifeul Marii Uniri, iar prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii, a subliniat realizările UVVG în domeniul cercetării ştiinţifice.     

Prof. univ. dr. Sandra Evans, Universitatea din Tübingen, a subliniat: „A fost o oportunitate deosebită să cunosc investiţiile realizate în Campusul Universitar „Vasile Goldiș” și impresionanta activitate a facultăților, într-un moment spontan. Am fost primită cu multă ospitalitate de preşedintele Universităţii, prof. univ. dr. Aurel Ardelean şi de doamna rector,  prof. univ. dr. Coralia Cotoraci. În cadrul vizitei, am aflat mult mai multe despre puternica cooperare care există cu Universitatea din Rottenburg și Tübingen, dar și cu regiunea Tübingen. Sper să revăd întreaga delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” în luna iulie, când va vizita Universitatea din Tübingen”.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, a declarat: „Am participat, alături de domnul președinte prof. univ. dr. Aurel Ardelean, invitați fiind de Consiliul Județean Arad, la Adunarea Regiunilor Europene, unde am avut parte de lucrări deosebit de importante și interesante și de un briefing al președinților de consilii județene din euroregiune. Totodată, în cadrul acestei conferințe am cunoscut-o și am invitat-o la noi pe doamna profesor Sandra Evans, având în vedere relația veche a Universității noastre cu Universitatea din Tübingen, bunele relații de colaborare, vizitele avute de dânșii la Universitatea noastră, Consiliul Județean și Primăria Arad, precum și vizita pe care urmează să o efectuăm în luna iulie a acestui an la Tübingen”.

Parteneriatul academic încheiat cu Universitatea din Tübingen, una dintre cele mai prestigioase Universităţi din Europa, fondată în anul 1477, a început în urmă cu mai mulţi ani, în urma căruia studenţi din cadrul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” au realizat stagii de practică în Clinicile Universităţii Tübingen din Germania. 

Daniel Albu

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite