Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria Municipiului Arad ia măsuri de combatere a coronavirusului / UPDATE: De unde se iau bani pentru materialele sanitare de protecţie

Primăria Municipiului Arad ia măsuri de combatere a coronavirusului / UPDATE: De unde se iau bani pentru materialele sanitare de protecţie
Comentează 0

Update 1 De unde se iau bani pentru materialele sanitare de protecţie

Consiliul Local al Municipiului Arad a fost convocat în ședință publică extraordinară de îndată. Cu această ocazie a fost aprobată suma de 1,3 milioane de lei destinată  achiziționării materialelor sanitare de protecție (măști, mănuși chirurgicale) și dezinfectanților pentru mâini și suprafețe, în vederea limitării contagiozității virusului SARS-CoV-2 la nivelul municipiului Arad. Totodată s-a hotărât ca atribuirea contractului de furnizare a materialelor necesare să se facă prin  procedura de negociere fără publicarea unui anunț, iar contractul de furnizare să se  încheie pentru o perioadă  de trei luni.  

În Arad avem până în acest moment 6 cazuri confirmate cu coronavirus. Vorbim despre cetățeni care au venit în țară prin vama Nădlac, iar analizele au confirmat că sunt contaminați. În acest moment nu se mai află în Arad. Pentru că întotdeauna am considerat că siguranța și sănătatea cetățenilor este cea mai importantă, am alocat sumele necesare achiziționării de dezinfectanți, măști și mănuși, nu doar pentru funcționarii noștri, dar și pentru cetățenii care sunt obligați în această perioadă să interacționeze cu instituțiile noastre. În acest scop am alocat azi 1,3 milioane de lei, bani din fondul de rezervă. Dacă vor mai fi necesare și alte sume vom apela la alocările bugetare pentru activități culturale si sportive și numai în ultimă instanță vom lua bani de la dezvoltare și investiții,  pentru că orașul acesta  trebuie să se dezvolte. Sunt convins că nu se va ajunge acolo, dar trebuie să fim preventivi pornind de la ceea ce am spus mai devreme: siguranța arădenilor și sănătatea lor este cea mai importantă!”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.


Astăzi, în sala Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad, a avut loc şedinţa publică extraordinară de urgenţă a Consiliului Local Municipal ce a avut ca scop luarea unor măsuri de combatere a virusului chinezesc. Mai exact, s-a hotărât alocarea unor sume de bani pentru Primărie şi către mai multe direcţii pentru achiziționarea materialelor sanitare de protecție (măști, mănuși chirurgicale) și dezinfectanților pentru mâini și suprafețe, în vederea limitării contagiozității virusului SARS-CoV-2. Această măsură a fost votată favorabil de către toţi consilierii locali prezenţi. Redăm în continuare proiectul de hotărâre: 


1.    Proiect de hotărâre nr. 114/2020 privind aprobarea unor măsuri pentru prevenirea și gestionarea situației de urgență provocată de infecțiile cu coronavirusul SARS-CoV-2 în cadrul Primăriei Municipiului Arad, Direcției Generală Poliția Locală Arad și Direcției de Asistență Socială Arad - iniţiativa primarului.


 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite