Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pericol de explozie pe str. Pădurii

Pericol de explozie pe str. Pădurii
Comentează 0

Peste o sută de locuințe și instituții din cartierul Pârneava au rămas fără gaz, miercuri, după ce muncitori care lucrau la modernizarea unei străzi au spart o conductă.

Incidentul a avut loc pe strada Pădurii, unde se efectuează lucrări de modenizare a părții carosabile și a trotuarelor, în cadrul unui program al municipalității, dar câțiva muncitori ai firmei care execută lucrările au spart accidental o conductă de gaz.

Martorii afirmă că muncitorii au folosit un echipament pentru a săpa lângă partea carosabilă, pe un spațiu verde, dar au atins conducta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, George Pleșca, pompierii și polițiștii au intervenit pentru a asigura perimetrul.

”Exista pericolul unei explozii în prezența unei scântei sau surse de foc, dar perimetrul a fost izolat. Scurgerile au durat apoape o oră, până când echipele distribuitorului de gaz au ajuns la fața locului și au oprit alimentarea”, a precizat Pleșca.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al E.On Gaz, Florentina Maghiar, a declarat că se lucrează la refacerea conductei, timp în care alimentarea cu gaz a locuitorilor din zonă și a mai multor instituții, între care Penitenciarul Arad, nu este posibilă. Alimentarea zonei ar urma să fie reluată miercuri.

Articole asemanatoare