Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un nou bilanţ al victimelor din China: 44 morţi şi 400 de răniţi în urma exploziei de la Tianjin

Un nou bilanţ al victimelor din China: 44 morţi şi 400 de răniţi în urma exploziei de la Tianjin
Comentează 0

O puternică explozie a zguduit orașul-port Tianjin din nordul Chinei, în urma căreia 44 oameni au murit, iar între 300-400 au fost răniţi, a anunțat astăzi agenția oficială de presă Xinhua News Agency. Medicii au relatat că le este imposibil să mai țină evidența răniților care mai vin.

Potrivit agenţiei, explozia a avut loc în jurul orei 23.30 (16.30 GMT) când a fost auzit un zgomot asurzitor, iar flăcările au luminat cerul, ridicând nori de praf la zeci de metri în aer. Aparent, explozia s-a produs la un depozit de substanţe inflamabile, iar sute de persoane ar fi fost spitalizate, anunţă Xinhua, citând informaţii primite de la faţa locului. 

Televiziunea Centrală Chineză relatează ca explozia s-a produs în timpul transportului unei încarcaturi de explozibili. În înregistrarile video ale incidentului se pot vedea flăcari ridicandu-se pe cerul intunecat, iar agenția publica de stiri Xinhua redă declaratii ale cetatenilor din zonele invecinate in care acestia sustin ca deflagratia a provocat spargerea geamurilor de la case.

Cele mai dure imagini sunt cele în care părinți răniți aleargă cu copiii răniți în brațe, pentru a-i duce la spitalele din apropiere, relatează BBC. Spitelele se confruntă cu un aflux foarte mare de răniți și fac eforturi pentru a-i trata.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite