Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Patru aptitudini importante pentru dezvoltarea copiilor

Patru aptitudini importante pentru dezvoltarea copiilor
Comentează 1

Patru aptitudini importante pentru dezvoltarea copiilor

Ca părinte, sigur îți dorești să îți îndrumi copilul să își dezvolte aptitudinile și abilitățile, si să acumuleze cunoștințe, astfel încât să se dezvolte armonios. Aptitudinile, potrivit specialiștilor, sunt acele însușiri cu care ne înzestrează mama-natură, spre deosebire de abilități pe care le putem învăța și exersa în timp. Află din rândurile care urmează, patru aptitudini importante în dezvoltarea copiilor:

Organizarea

Nimeni nu s-a născut dezorganizat sau dezordonat, doar că cei mici au nevoie de un adult și de jucăriile potrivite pentru a-și dezvolta organizarea. Odată ce copilul tău a împlinit vârsta de 3 ani, e numai bine să începi un proces de educație în acest sens, inclusiv în organizarea timpului. Ideal este ca tu să conturezi activitățile, iar treptat să te retragi și să lași copilul singur să ducă activitățile la bun sfârșit. Are, deja, suficient de mult dezvoltate abilitățile cognitive care îi vor permite să-și dezvolte organizarea. Cele mai potrivite jucării care te pot ajuta în acest proces, le găsești pe Evawoodtoys.ro, ca de exemplu puzzle-uri 3D, seturi de construcție sau jocuri de sortare.

Aptitudini lingvistice

Acestea conduc către o viață socială sănătoasă. Cu cât copilul își dezvoltă mai timpuriu limbajul, cu atât îi va fi mai ușor să își exprime emoțiile, dorințele și opiniile. Încurajează-l întotdeauna când dorește să se exprime și ai grijă să nu pară că îl ironizezi. De asemenea, citește-i povești în fiecare seară, folosește-te de cretă, creioane colorate, carioci și litere din lemn să îl ajuți să cunoască literele și cuvintele.

Îndemânarea

Dezvoltarea îndemânării începe odată cu momentul în care cel mic este adus pe lume, prin mișcările necontrolate ale mânuțelor și piciorușelor. Apoi, de-a lungul copilăriei, toate activitățile care presupun apucarea obiectelor, apăsarea, ciupirea sau mutarea lor, sunt pași către dezvoltarea îndemânării. Jocurile au o importanță majoră pentru că implică utilizarea mușchilor mici de la mâini și favorizează dezvoltarea coordonării. Iată câteva idei de jocuri de îndemânare pentru copii, care îl vor încânta cu siguranță pe micuțul tău: set de pictat din ceramică, jocuri educative, seturi creative sa jocuri Montessori.

Aptitudini fizice

Exercițiile fizice, precum alergatul sau cățăratul, au numeroase efecte benefice asupra sănătății copilului. Acestea nu doar că îi dezvoltă musculatura grosieră și fină, ci îi oferă și un plus de încredere în sine. Chiar dacă nu are înclinații către un anumit sport, indicat este ca micuțul tău să facă mișcare minim 60 de minute în fiecare zi.

Viitorul copilului are la bază abilități și aptitudini pe care le poți dezvolta de timpuriu, astfel încât copilul să crească fericit, cu încredere în sine și deschis către oportunitățile pe care le va avea în viață.


Scrie un comentariu

trimite